Не допускайте тези грешки в кариерен план, ако сте на възраст 20+

x

Първата работа в живота е като първата любов – никога не знаеш какво ще излезе и колко дълго ще продължи. Но и тук, както в любовта, има толкова много грешки, които допускаме, преди да започнем да се чувстваме комфортно. И когато човек е на възраст 20+, е ясно, че все още се учи – и да работи, и да обича. И ако в любовта правилата са по-скоро малко неясни, то управлението на работния процес в първите години след напускане на университета отдавна са придобили по-ясни измерения. А грешките, които може да не допускате, са част от познанията, които трупаме. Ето кои са те:

 На интервю за работа не искате толкова пари, колкото заслужавате. Преговорите за заплата са най-важната част от интервюто за работа. Трудно е да бъдете категорични особено, когато току-що излизате от университета и нямате никакъв опит. Това, което трябва да правите, е да преговаряте за сума, по-голяма от тази, която искате да получавате. Така крайният резултат няма да ви разочарова.

Очаквате, че мечтаната работа ще се появи сама. Така се случва само по филмите, а дори и там има предпоставки това да се случи на героите. Не си мислете, че някоя звукозаписна компания е отишла при Риана, докато тя си е тананикала нещо под душа, за да я молят да я направят известна. От всеки един от нас зависи дали ще се пребори за това, което иска, а пътят никога не е толкова лек, колкото изглежда отстрани. Мечтите са за това, за да се борим за тях.

Не поемате достатъчно големи рискове. Ако имате големи идеи, говорете за тях, работете за реализирането им, бъдете спонтанни и дори глупави, ако щете. Повечето хора, на които се възхищавате, сигурно са направили точно това – поемали са рискове и са действали смело.

Позволявате на егото си да бъде по-голямо от таланта ви. Може би понякога си мислите, че можете всичко или че вие сте най-важни, че сте незаменими, но така ли е наистина? Вашите усилия ще бъдат възнаградени, само когато правите това, което можете най-добре, заедно с екипа, с който работите. Това, което прави екипа успешен, прави успешни и самите вас.

Не се обличате правилно. Големите деколтета, неприлично късите поли, прозрачните материи и дръзкото облекло като цяло са подходящи за плаж или дискотека. С тях не оставяте добро впечатление на работното място. Ясно е защо, нали?

Приемате „Не“ за отговор. Понякога твърде лесно вярвате, че заслужавате да чуете точно едно „Не“. Дали става въпрос за повишение, финансиране на проект, по който работите, или просто искате да си тръгнете час по-рано от работа – това са все неща, които подлежат на обсъждане, а не на категоричен отказ. Имайте предвид, че имате право да очаквате положителен отговор, колкото и невъзможен да ви се струва той.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още: 

4 жени, които белязаха 2014 година със своите иновации

Позитивната сила на критичното мислене

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Провансалски нотки в събота.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ