Работещата майка и нейният малък ученик

x

 


Професионалист в офиса, майка у дома – това е един повече от пълен работен ден. Ако сте работеща майка с дете, на което трябва да отделяте част от времето си през деня, знаете, че това не е никак лесно. Повечето хора в определен период от живота си правят компромиси с кариерата или със семейството си. Но не е необходимо да жертваме нито едно от двете, ако можем  да ги съчетаваме успешно.

В случай че работите от вкъщи, детето ви може да разполага с цялото ви време. Останалите от вас знаят, че организацията е едно от съществените звена, на които се крепи денят на работещата жена. Да започваме всеки ден, заредени с добро настроение, умората да не личи по лицата ни, да изпълняваме служебните си задължения – всичко това се е превърнало в ежедневие за много от представителките на нежния пол.

Такъв път са избрали много известни дами по света и успяват да го постигнат. Анджелина Джоли, Виктория Бекъм – това са само част от жените, на които искрено се възхищаваме.

Много родители се притесняват какво възпитание ще получи детето им, но това зависи изцяло от нас. Примерът, който даваме на децата чрез собствените си ежедневни постъпки, е много важен и рефлектира директно върху тях.

Когато детето ни тръгне на училище, за него настъпва един нов период в живота му. Майката е тази, която трябва да го подкрепи и да е готова да му даде съвет, ако има нужда от него. Въпреки че детето се смята вече за голямо, трябва да му обръщаме необходимото внимание.От значение е малкото ни съкровище да се чувства обичано, да знае, че има с кого да поговори, ако нещо го притеснява в училище и не само. Ако всеки ден му обръщаме внимание, помагаме му с домашните, когато се затрудни, то няма да се притеснява да споделя с нас нещата, които го вълнуват. Важно е и да говорим с него като с възрастен, да му покажем, че го уважаваме и ценим мнението му.

Не е препоръчително да носим работата си вкъщи. Не можем през целия ден да сме със семейството си, затова вечер, когато се приберем у дома, е добре да отделим време само за близките си хора. На детето ни със сигурност не би му било приятно, ако го поставяме на второ място.

Да даваме най-доброто, на което сме способни. Не се опитваме да бъде перфектни. Съвършенството е непостижимо, а и ако се стремим към него, постоянно ще имаме чувството, че се проваляме. Ключът тук е да се опитаме да изградим баланс между наистина ценните за нас неща.

Ако характерът на работата ни позволява, нека си изготвим подходящ гъвкав график, с който успешно да балансираме задълженията си на работното място и времето за децата. Ако обаче нямаме такава възможност, е препоръчително да използваме пълноценно почивните дни, като ги посветим само на любимите си хора. Изключваме телефона, забравяме за служебните разговори и лаптопа, за да отидем заедно на игрището, на театър или кино, сред природата, в парка или планината.

Важно е да знаем какво е необходимо да се свърши в точния момент и какво може да почака. Ако определим приоритетите си правилно, няма да изпитваме вина, че не отделяме достатъчно време на детето или на кариерата си.

В началото винаги е трудно, но с времето всичко се подрежда. Всеки ден, всяко малко нещо, на което се учим като родители, ни превръща в дами, които успешно съчетават грижата за семейството си с работните задължения.

Текст: Доника Асенова

Снимки: Press

Вижте още:

Наистина ли се намираме на правилното работно място?

7 навика, с които да подобрим продуктивността си

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

В понеделник правим магия за лято.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ