Работещите майки, които имат време за децата си

x


С всеки изминал ден се убеждаваме, че съвременните дами са нежната версия на Супермен. Едновременно успяват да се превъплътят в работещи момичета и съпруги, домакини и майки, балансирайки успешно между всички тези призвания.

Но никое от тях не е “работа”, лесна за осъществяване. Колкото и да търсим златната среда, понякога се оказваме в не съвсем благородния край, в който се налага да избираме приоритетите си и да позволяваме на един от тях да вземе превес.

Решихме да ви разкажем историята на една майка, която е открила баланса между успешна кариера и време за семейството. Действието се развива в Щатите, което е предпоставка за по-лесно реализиране на неограничените възможности. Но защо и ние не вземем пример?

Алисън О’Кели завършва “Харвард”. Работи на различни лидерски позиции, но всичко се променя, когато ражда първото си дете. Разказва, че шефът ѝ проявил разбиране и ѝ предоставил възможност да работи три дни в седмицата, докато се почувства готова да се върне изцяло на работа. Но тя открива, че има нужда от повече гъвкавост. Идеята, че трябва да бъде някъде в конкретно време, се оказва предизвикателство. Затова напуска.

Открива, че има много талантливи и образовани хора, които искат да работят, но по собствени условия. В същото време вижда, че на много компании им липсват топ специалисти. Затова решава да събере двете неща в едно и създава Mom Corps.

Днес има три момчета на 2, 8 и 10 години. Споделя, че когато разказва на хората колко е трудно да бъдеш работещ родител, всички кимат утвърдително. Защото е много трудно да имаш едновременно семейство и кариера.Но как работи Mom Corps? Алисън разказва, че хората често си мислят, че гъвкаво работно време означава половин работен ден. Но става въпрос за гъвкавост в избора на време, продължителност и място. Работните часове могат да бъдат определяни като брой, без значение за колко време ще бъдат изработени. А работното място може да бъде от дома или само по телефона.

Допълва, че работодателите са установили, че майките се справят по-добре от служителите на пълен работен ден. Според нея това се дължи на факта, че те имат повече приоритети, които ги карат да се фокусират по-старателно върху всяко задължение.

Идеята на Алисън се оказва изключително успешна, защото днес управлява компания на стойност 16 милиона долара. На шега разказва, че я движи изцяло от дневната си. И макар че работи на пълно работно време, има възможност да се грижи за децата си и да не ги лишава от физическото си присъствие. Завършва разказа си за Inc, че се чувства щастлива, че е успяла да вземе най-доброто от двата свята – семейния и кариерния.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Unsplash

Вижте още:

От дъното до върха: как го прави Опра Уинфри?

Милионерите под 30 или поредното доказателство, че за успехите няма възраст

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени