Работещо момиче, уверено пред публика

x


Вие сте професионалисти и се справяте отлично с работата си. Познавате я в детайли и нямате проблем да я вършите, защото вече сте я превърнали в рутина, която, надяваме се, ви е приятна. Идва момент обаче, в който трябва да се изправите пред своите колеги и да говорите за нея. И изведнъж всичко, което можете да свършите, дори и „насън да ви бутнат”, сякаш се изпарява. Притеснението да изнесете мини лекция е налице, гласът ви „пада”, а ъъъ-кането се появява, без изобщо да сте го канили. Позната ли ви е тази ситуация? Ако отговорът е положителен, в следващите редове ще ви дадем няколко съвета как да преодолеете страха си да говорите пред публика.Бъдете себе си

Истината е, че никой не е перфектен. Повтаряйте си обаче, че именно вие сте избрани да изнесете въпросната реч. Автентичността е атрактивна. Дайте възможност на специфичното ви „вътрешно аз” да прозира през думите ви. Ако презентацията позволява, използвайте като пример лична история, която да ви пренесе на едно по-близко ниво с вашата публика.

Шегите са стратегия

Какъв по-добър начин да разчупите леда, освен с правилно подбрана шега. Хората с чувство за хумор се приемат по съвсем различен начин от аудиторията. Смехът сякаш напомня, че всички сме човешки същества и отваря врати, за които дори не подозираме, че съществуват ключове.

Игри на ума

Дайте на хората това, което искат да чуят. Вероятно познавате аудиторията и можете да прецените до някаква степен нагласите ѝ. За да ги спечелите още отначало на ваша страна, опитайте да им „влезете в тона”, стига случаят да позволява, разбира се. Не забравяйте, че всеки реагира на думи, в които се разпознава. Затова насочете вашите към тази публика, която искате да ви чуе.

Текст: Fashion Inside

Снимка: Press

Вижте още:

Грешките, които успелите жени не допускат никога

Работещо момиче: когато светът се променя на 180 градуса

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Елегантността стъпва тихо…

Ако сте пропуснали
Най-четени