Работещо момиче, уверено пред публика

x


Вие сте професионалисти и се справяте отлично с работата си. Познавате я в детайли и нямате проблем да я вършите, защото вече сте я превърнали в рутина, която, надяваме се, ви е приятна. Идва момент обаче, в който трябва да се изправите пред своите колеги и да говорите за нея. И изведнъж всичко, което можете да свършите, дори и „насън да ви бутнат”, сякаш се изпарява. Притеснението да изнесете мини лекция е налице, гласът ви „пада”, а ъъъ-кането се появява, без изобщо да сте го канили. Позната ли ви е тази ситуация? Ако отговорът е положителен, в следващите редове ще ви дадем няколко съвета как да преодолеете страха си да говорите пред публика.Бъдете себе си

Истината е, че никой не е перфектен. Повтаряйте си обаче, че именно вие сте избрани да изнесете въпросната реч. Автентичността е атрактивна. Дайте възможност на специфичното ви „вътрешно аз” да прозира през думите ви. Ако презентацията позволява, използвайте като пример лична история, която да ви пренесе на едно по-близко ниво с вашата публика.

Шегите са стратегия

Какъв по-добър начин да разчупите леда, освен с правилно подбрана шега. Хората с чувство за хумор се приемат по съвсем различен начин от аудиторията. Смехът сякаш напомня, че всички сме човешки същества и отваря врати, за които дори не подозираме, че съществуват ключове.

Игри на ума

Дайте на хората това, което искат да чуят. Вероятно познавате аудиторията и можете да прецените до някаква степен нагласите ѝ. За да ги спечелите още отначало на ваша страна, опитайте да им „влезете в тона”, стига случаят да позволява, разбира се. Не забравяйте, че всеки реагира на думи, в които се разпознава. Затова насочете вашите към тази публика, която искате да ви чуе.

Текст: Fashion Inside

Снимка: Press

Вижте още:

Грешките, които успелите жени не допускат никога

Работещо момиче: когато светът се променя на 180 градуса

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кецове от Gucci

Кецове от Gucci Може да купите от тук 

Препоръки от седмицата

Oversized тренчкот от PUSHBUTTON

Oversized тренчкот от PUSHBUTTON Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къса рокля от тюл от RIME ARODAKY

  Къса рокля от тюл от RIME ARODAKY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси панталони от деним

Къси панталони от деним Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Цветни детайли при мрачно време!

Ако сте пропуснали
Най-четени