Работещото момиче се завръща от отпуска

x

 


Миналата седмица нашето работещо момиче излезе в отпуска, а ние се постарахме да помогнем в организацията ѝ. Тази седмица обаче почивните дни приключват, а с това започва и следваканционната депресия. До вчера времето беше спряло и преминаваше на плажа, а днес вече се вмества в рамките между 9 и 18 часа, затворено в офиса.

За да избегнете подобно „падане от високо”, съветваме ви да организирате внимателно завръщането си на работното място. Подгответе се психически, за да приемете по-лесно разликата между двете коренно различни ситуации от вашия живот, всяка от която обаче носи своето очарование.

Ако първият ви работен ден е в понеделник, не се прибирайте от почивка в неделя. Направете го малко по-рано, за да имате време да подредите багажа си, да свършите лични задачи и не на последно място – да избегнете спомена, че точно вчера сте събирали тен на някое слънчево морско кътче.

Когато се завърнете в офиса, дайте си време да се приспособите. Не започвайте веднага със сериозните задължения, запознайте се със свършените дела от вашите колеги през седмицата и започнете с по-леки задачи.

Още докато сте в отпуска, постарайте се тя да бъде качествена. Съветваме ви „да се изключите” от работната вълна, защото, както народът е казал, две дини под една мишница не се носят и в крайна сметка ще се окаже, че нито почивате, нито работите. А това няма как да не се отрази на психичната ви нагласа.

В първите дни от работната седмица направете малък подарък за себе си, който да ви накара да се почувствате по-добре. Това може да бъде посещение при фризьор или маникюрист, например, а защо не и половин ден, прекаран в шопинг? Чувството, че правите нещо красиво за вас самите, със сигурност ще внесе положителна нотка в ежедневието ви.

За да не ставате жертва на подобна депресия, подарете си почивните дни такива, каквито задоволяват вашите потребности. Ако приятелите ви искат всеки ден да посещавате туристически обекти, а вечерите да прекарвате в различни заведения, но това не е „вашето нещо”, то не го правете. Знаем, че не можете да се разделите с компанията, след като сте избрали да почивате заедно, но сме сигурни, че можете да измислите компромисен вариант, който да удовлетворява и двете страни.

За финал искаме да ви посъветваме да не мислите за офиса като за досадно задължение. Ако непрекъснато си повтаряте колко натоварваща е работата ви, то неусетно ще си създадете такава нагласа и дори да е по-лека, вие ще я приемете с отрицание. Ако обаче е такава наистина, то дали професията, на която отделяте поне 8 часа дневно, е тази, на която искате да се посветите?

Текст: Станислава Добрева

Снимка: Press

Вижте още:

Когато офисът се намира в дневната

Шест професии, които носят предимно добро настроение

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Черното е новото…черно. Завинаги!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ