Сутрешно вдъхновение: как да започнете деня си с усмивка

x


Има два типа хора: едните следват принципа, че рано пиле, рано пее и започват деня си, заедно с първите лъчи на слънцето, а за другите ставането в ранни зори е истинско мъчение и предпочитат да прекарат в леглото, колкото се може повече време.

Ако принадлежите към втората група, то сигурно часовете преди работа са истинско мъчение за вас. Събуждате се в последния момент, а до началото на работния ден остава съвсем малко. Междувременно трябва да свършите куп неща, като да заведете децата на училище, да преодолеете трафика и да се озовете в офиса навреме. Подобно стечение на събитията може да ви стресира още от сутринта, а не ни се мисли какво ще причини на психиката ви, ако се повтаря ежедневно.

Можете да избегнете подобно натоварване със съвсем малко самодисциплина. Навийте часовника си за 20 минути по-ранен час утре и прочетете следващите правила.Планирайте деня си предварително

Защо да стартирате деня си, чудейки се от къде да започнете? Пригответе дрехите си от предната вечер, измислете и закуската. Така още от мига, в който се събудите, ще почувствате, че всъщност вие контролирате всяка предстояща ситуация.

Отделете си 10 минути за медитация

Някои хора се плашат, че медитацията рано сутрин може да ги накара да заспят отново. Ако успеете да я направите правилно обаче, тя ще стимулира мозъка ви в дълбочина, ще премахне негативната енергия и ще ви помогне да започнете деня с чисто съзнание.

Прочетете нещо вдъхновяващо

Може да е само едно мъдро изречение или позитивен цитат, но то ще вдъхнови целия ви ден. Някои хора избират да четат новини, което обаче може да предизвика много негативни емоции още рано сутрин. А няколко свежи думи имат съвсем различно влияние.

Обичате ли цветя?

Ако първото нещо, което виждате, щом отворите очите си, са стени, шкафове и противоречива гледка от прозореца, то надали това ще ви донесе особена положителна енергия. Ваза или саксия със свежи благоуханни цветя обаче има съвсем друг зареждащ ефект. Само не забравяйте да ги поливате.

Заменете кафето със зелен чай

Кафето е отлично средство за събуждане, но понякога, изпито на гладно, има свойството да предизвиква проблеми със стомаха. Зеленият чай също може да ви осигури доза кофеин, макар и по-малка, но и здравословни антиоксиданти.

Планирайте важните събития за сутринта

В момента, в който се събудите и си спомните, че ви очаква вълнуваща среща или събитие, ще се почувствате една идея по-мотивирани. Мисълта за предстоящия ангажимент ще ви откъсне от сънливостта и ще насочи съзнанието ви в съвсем различна посока.

Текст: Fashion Inside

Снимка: Press

Вижте още:

Работещо момиче: 5 начина да бъдем по-организирани и по-успешни

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бял топ, деним и малко Calvin Klein са достатъчни.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ