Защо успешните жени са успешни?

x

Високоплатена работа? Собствен дом? Собствен бизнес? Щастлива връзка? Здраво семейство? Разни хора, разни дефиниции за успех. За някои успехът може и да е нещо толкова просто, колкото онова усещане на лекота, спокойствие и удовлетворение малко преди да заспим вечер. Съществуват обаче някои характеристики, споделяни от жените, които бихме нарекли успешни.

Защото започват деня си с намерение

В утрото на успешните жени присъства „Аз“ момент. Те задължително задават намерението си за деня още докато си взимат душ. Медитацията също е ефективно средство в тази посока. Според проучване две седмици медитация всяка сутрин по десетина минути води до по-добра концентрация и по-силна памет. Каквото и да изберем, е важно да се свържем със себе си, преди да излезем навън, преди да се гмурнем в графика си. Не пропускайте този момент.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)


Защото отделят време за себе си

Преумореният човек рядко е успешен в дългосрочен план. Успешните жени разбират, че работата по 10, 12 или 14 часа не е път към траен успех и активно отделят време за себе си, за да се отпуснат, да презаредят. Това може да е най-обикновена разходка или релаксираща вана у дома. Успешната жена е наясно със собствената си стойност, познава нуждите си, грижи се за себе си. Когато е необходимо, натиска „пауза“, за да се фокусира.

Защото не се извиняват за това, което искат

Успешната жена живее според своите собствени принципи и следва мечтите си, независимо от това кой какво мисли. Приемането на идеята, че можем да искаме определени неща за себе си, дори ако никой друг не разбира причините, които стоят зад тях, е едно от най-освобождаващите и окриляващи усещания. Не бягайте от него.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by @lioreyebrows


Защото влагат страст в това, което правят

Ако не обичате истински това, което правите, няма да сте в състояние да давате най-доброто от себе си. Без значение дали страстта им е насочена към кариера на адвокат, лекар, учител или към призвание, което развиват под формата на творчески проект, кауза или предприемачество, успешните жени са избрали да се занимават с нещо, в което влагат сърцето си. И въпреки че няма как всеки ден да е перфектен и всичко да е лесно, успехът рано или късно идва.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kris C Wilson (@aprilispearls)


Защото празнуват и големите, и малките успехи

Успешната жена знае колко е важно да празнува победите. Понякога те може да са толкова малки и обикновени като това да отметне точка 1 от списъка с 10 задачи, но може и да са толкова сериозни като това да създаде и наложи нов продукт, да напише и издаде книга, да стане лидер на екип. Успешните жени са приели, че празнуването на победите помага за мотивацията и акумулира енергия. И това наистина работи.

Защото се самоусъвършенстват постоянно

Според стотици мениджъри, лидери и други отлично реализирали се хора ежедневните навици са това, което им помага да постигат и поддържат успеха си. Успешните жени са последователни в правенето на нещата, които им помагат да бъдат здрави, информирани и високопродуктивни. Предизвикват себе си да постигат всеки път повече. Не спират да учат. Знанието е сила и успешната жена знае, че трябва да бъде образована. Независимо дали става въпрос за бизнес или ежедневен живот, тя изследва, чете и задава въпроси.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford)


Защото са се справили с чувството за вина

Успешната жена неведнъж е правила дисекция на това чувство, след което се е освободила от сянката и тежестта му. Всяка майка помни онова потискащо усещане, когато остави детето си на детска градина и отиде на работа. Чувствали сме се виновни и когато оставаме вкъщи, изпитвали сме вина за почти всичко. Трябва да признаем пред себе си, че се чувстваме така просто защото искаме най-доброто за нашите деца, за семействата ни и за самите себе си.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by J.K.Rowling (@jkrowlingweb)


Защото остават свързани

Казват, че съвкупността от петте ни най-близки хора – това сме ние. През каквото и да преминавате, колкото и здраво да се трудите за успеха си, колкото и да ви е трдуно, не се отдалечавайте от приятелите си. Всеки има нужда от такъв кръг, особено ние, жените, в който да се чувства приет, разбран и обичан. Място и отношения, в рамките на които никой не ни съди, но и не ни спестява нищо. Понякога едно „Хей, как си?“ преобръща деня.Защото умеят да управляват финансите си

Жизненоважно е да знаете силните и слабите места, тънкостите на вашите финанси, за да ги управлявате грамотно. Успешните жени са успешни, защото имат контрол и визия върху важните области от живота си. Финансовата стабилност е една от тези области. И не трябва задължително да получаваме огромна заплата, а просто да не забравяме, че с бюджет за бира не може да се живее живот, окъпан в шампанско.

Защото определят цели и чертаят пътя до тях

Хората казват, че цел без план е само желание. Успешната жена знае къде иска да бъде и има идея как да стигне до там. Тя си поставя цели и изготвя план за действие за постигането на тези цели. Понякога рискува, прегръщайки възможностите, които се появяват на пътя й. Измерва успеха си, прави преоценка на стъпките и си поставя нови цели.Защото прощават собствените си грешки

Изследвания показват, че стремежът към абсолютно съвършенство води само до разочарование и нещастие – и двете, очевидни пречки за траен успех. Успешните жени разбират, че грешките са важна част от пътя към успеха и че трябва да се учат от тях. Това разбиране се пренася и в посока другите, например ако сте лидер, подобна нагласа е чудесен начин за изграждане на уважение и лоялност в екипа.

Защото не се сравняват с другите

Вероятно няма по-бърз начин да саботирате своята увереност и успех от сравняването с другите. Ежедневното заглушаване на съмнението в себе си е ключово за успеха. Можете да се събуждате сутрин и да се чувствате зле, че (не) сте…/ че (не) изглеждате…/ че (не) притежавате…, но можете да решите да имате добър и ползотворен ден. Да приемете себе си, да се доверите на себе си и да бъдете себе си. Без филтри.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jane Seymour Fonda (@janexfonda)


Защото вярват, че ще бъдат успешни

Почти е невъзможно да постигнете успех, ако не вярвате, че сте способни на това. Опитайте се да се освободите от колебанията, предразсъдъците и страховете. Визуализирайте успеха си. Поканете го. Пофлиртувайте с него. Казват, че успешните жени винаги правят първата крачка…


Текст: Десислава Найденова – Вичева

Снимки: Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Миди пола от DOLCE & GABBANA

Миди пола от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична рокля от GAUGE81

Асиметрична рокля от GAUGE81 Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси панталони от ZIMMERMANN

Къси панталони от ZIMMERMANN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини рокля от ZIMMERMANN

Мини рокля от ZIMMERMANN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Роклята на цветя е най-добрата приятелка на приятелките.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ