Как да си приготвим: Безглутенова пица с карфиол

x

 


Все по-популярният прийом в готвенето без глутен, при който тестото се замества със сварен карфиол, е в основата на това вкусно ястие, което научихме от сп. „Меню”. В него няма и следа от опасните за някои хора пшеничени белтъци.

Необходими продукти:

500 г карфиол, накъсан на розички

200 г едро настърган кашкавал

1 яйце

½ ч.л. риган

1 скилидка чесън

сол и черен пипер на вкус

моцарела и чери домати за гарниране

Начин на приготвяне:

Сложете да заврат 1 л вода и я ч.л. морска сол. Добавете розичките карфиол и варете 4 минути. Отцедете и веднага залейте със студена вода. Отцедете отново и подсушете. Смелете ги на ситно в чопър и ги сложете в тензух или цедка, като ги притискате, за да се отдели излишната влага.

Смесете карфиола, моцарелата, ригана, яйцето, чесъна, солта и пипера. Разстелете я на слой от 1 см върху хартия за печене. Отгоре можете да гарнирате с моцарела и тънки резени доматчета. Печете около 20 минути на 220˚ С или докато се зачерви. Нарежете пицата и я поднесете гореща.

Текст: Fashion Inside

Снимка: сп. „Меню”

Вижте още:

Как да си приготвим: Кашкавалена къри супа в тиква

Как да си приготвим: Веган брауни с червено цвекло и малини

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени