Ангкор Ват, Пном Пен, Сием Реап: Новата стара Камбоджа ще ви очарова с многото си лица

x

 


 

Югоизточна Азия е една от най-предпочитаните  за туризъм части на света. В този географски регион една сравнително малка страна е сред набиращите голяма туристическа популярност дестинации. Със своята територия малко по-малка от две страни като нашата и население от около 14 милиона души, Кралство Камбоджа успешно развива своята икономика в последните няколко години, като акцента пада и върху туристическата дейност.

 


 

 


 

Преди началото на новото хилядолетие всички свързваха името на Камбоджа с представата за страна опустошена от войни. Днес това разбиране се е променило. Мирът в страната е осигурен благодарение на намесата на ООН, а през 1993 година страната официално е обявена за конституционна монархия. Сега Камбоджа е известна с живописните си плажове, архитектурни чудеса, храмове и привлекателна природа. Всяко кътче, на което може да се озовете предлага различно преживяване. Столицата носи интересното име Пном Пен.

 


 

 


 

В южноазиатската страна има много места, които всеки турист трябва да посети преди да си тръгне. В Ангкор се намира „градът на храмовете“ – Ангкор Ват. Това е най-големият индуистки храмов комплекс и най-големият религиозен паметник в света. Част е от новите седем чудеса на света и е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Мястото се посещава от милиони туристи ежегодно.

 


 

 


 

В столицата Пном Пен основна забележителност е Кралският дворец – комплекс от три сгради, които датират от 1866 година. В северната му част се разполага Сребърната пагода,  на юг е Дворецът Кхмери, а в централната част се намира Тронната зала. Дворецът е построен върху площ от 174,870 квадратни метра. Служил е като луксозна резиденция и място, на което били канени официалните гости на държавата.

 


 

 


 

Древният храм  Бантей срей  също е сред задължителните за посещение места, на които да се спрете. Сградата датира от X век и е интересна заради сложните гравюри и стенописи, които разказват истории и митове и са запазени дори и до днес.

 


 

 


 

Сием Реап е провинция в Камбоджа, чиято столица носи същото наименование. В град Сием Реап може да прекарате време в разходки, разглеждайки работилниците, в които се показват местни занаяти. Може да се посети езерото Тонпе Сап, а след това и намираща се в близост област Ангкор и религиозния обект Ангкор Ват.

 


 

 


 

Престоят в Камбоджа може да ви струва около 500 лева на човек за седем нощувки в луксозен хотел с всички удобства. Най- скъпата част от пътуването обикновено е самолетния билет до там. Местната валута е камбоджански риел (KHR) като приблизително 4100 риела са равни на един щатски долар. Почти навсякъде обаче може да се плаща в щатски долари. За пътуване до там са ви необходими валиден международен паспорт и виза, която се издава при влизане в страната.  Преди пътуване до Камбоджа е добре да се информирате за състоянието в страната. Най-лесно достъпната информация се намира на сайта на Министерство на външните работи на България.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

Барбадос – Малката Англия на Карибите

Маракеш на Мароко и безвремието на историите от „1001 нощ“

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петък е, личи си по усмивките.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ