Колин Фърт – фактите, които не знаехме за него

x

 

 

 


 

Колин Фърт е един от актьорите, чиято игра на екран наблюдаваме с голямо удоволствие. Роден е през 1960 година във Великобритания, а активните му години на кариерно развитие започват още от 1983 година и продължават до сега. Част от детството си той прекарва в Нигерия. Освен с любимите роли, в които сме го виждали, Фърт е активен деец по отношение на благотворителност, свързана с различни цели.

 


 

 

 

 


 

Кариерата му започва на театралната сцена. Но до този момент филмографията му включва над 70 продукции. Първата роля, с която той започва да бъде разпознаваем в актьорските среди, е тази на господин Дарси във филма „Гордост и предразсъдъци“. По-късно Колин Фърт се опитва да избяга от това си амплоа. Но съдбата му налага да влезе в подобен образ още два пъти във филмите „Дневникът на Бриджит Джоунс“ и „Бриджит Джоунс: на ръба на разума“.

 


 

 

 

 


 

Приносът му към драматургията обаче е толкова забележителен, че през 2011 година той е удостоен с Ордена на Британската империя. През същата тази година колин Фърт получава и най-престижната награда на филмовата академия – той печели „Оскар“ за главната роля във филма „Речта на Краля“. Разбира се, за него нещата не свършват до тук. Той е носител на две награди БАФТА, получавал е “Златен глобус“ и две Европейски филмови награди.

 


 

 

 

 


 

Колин Фърт има три деца. Първото е от актрисата Мег Тили, с която се срещат на снимачната площадка през 1989 година. През 1997 година Колин Фърт сключва брак с италианската продуцентка и режисьорка Ливия Гуиджиоли. През 2001 и 2003 година им се раждат двама синове. Двамата са все още заедно и живеят предимно в Европа.

Освен гореспоменатите филми с участието на Колин Фърт, от филмографията му препоръчваме още „Влюбеният Шекспир“, „Английският пациент“, „Момичето с перлената обица“.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още: 

Мая Плисецкая – балерината, революционерката, героинята на Русия

Фиби Файло – кралицата на съвременния винтидж

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от MARNI

Дамска чанта от MARNI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Фиба за коса със Swarovski

Фиба за коса със Swarovski Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

И за по-хладни летни дни!

Ако сте пропуснали
Най-четени