Тренд радар: Зелена светлина

x


Сякаш пролетта и разбуждането в природата диктуват зелената мания, която убедително завладя сърцата на street style принцесите. Монохромните костюми в зелено и редуването на няколко от свежите му нюанси в един аутфит се превръщат в сигурна тенденция на прага на по-топлите месеци.

Екстравагантните ризи, плисираните поли и контрастните аксесоари чудесно се вписват в отбора на екстремния цвят. Токчета във виолетово или неоновожълто, клъч в бонбоненорозово – защо не? Чудесна подправка към визията, в която сигналните цветове са добре дошли. Те сякаш стимулират сетивата ни и ги събуждат за новите емоции, които се задават на пролетния хоризонт.

Заравяме се надълбоко не само в гардероба, но и в символиката на зеления цвят, защото различните ѝ интерпретации повдигат любопитството ни. В Япония той се асоциира с вечния живот, докато при древните ацтеки се смятал за кралски, защото наподобявал окраската на перата на птицата кветзал, с която се закичвали висшестоящите. В Китай нефритените нюанси символизират добродетелта и красотата. В Португалия зеленото се свързва с надеждата, а в Шотландия – с честта. Всички прочити му отиват по свой собствен и уникален начин. Както му отива и добрият стил.
Връхната дреха в отровнозелено е топ попадение. Разхождаме я с много деним и дaнтeла във фаталночерно. Дори допълненията в бебешкорозово излизат на преден план срамежливо, но чаровно.

Колкото повече, толкова повече. Мечо Пух е сигурният ни привърженик в тази аксиома. Зеленото прелива от сетовете в аксеосoарите и освежава стайлинг фасадата.
Текст: Fashion Inside

Снимки: Instagram; Vogue.

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от MARNI

Дамска чанта от MARNI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Фиба за коса със Swarovski

Фиба за коса със Swarovski Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

За перфектно лято!

Ако сте пропуснали
Най-четени