Хитовият марсала и присъствието му в интериора

x


 

Като всеки актуален цвят и хитовият този сезон – марсала, намира своето място във всичко. И в интериора, който е и фокуса ни днес. Но нека първо кажем няколко думи за това какво представлява той и как е коронясан за повелител на този сезон.

Прогнозите на института Pantone за предстоящите водещи нюанси се очакват с нетърпение от всички представители на модния бизнес. Провъзгласяването на един или друг оттенък е продиктувано от задълбочени изследвания върху последните световни събития в културата и изкуството, скорошни политически събития, дори промени в туристическите маршрути и други различни социални и икономически събития. Така например миналогодишен фаворит беше сияещата орхидея. Днес за глобален фаворит бе определен елегантният и тайнствен „винен акорд“ с необикновено и мелодично название „марсала“.

 


 

 


 

Какво се крие зад името марсала? Не друго, а едно от най-добрите сицилиански вина с неповторим вкус и аромат. Самият цвят притежава няколко степени и надгражда в себе си от виолетово да прехода му с теракотено, в зависимост от доминиращия пигмент. Наситен и топъл, той може с лекота да се впише както в класически вътрешен дизайн, така и в ултра модерно пространствено решение.

 


 

 


 

Марсалата придава тежест и ярък стил на помещението, като поставя акцента на изтънчеността без да се натрапва с присъствието си в различни елементи на декора. Впечатляващ елемент са релефните тапети с този наситен и богат цвят. Много освежаващо съчетание се получава между него и по-светлите полутонове на пясъчното, теракотеното, кобалтовото, сивото и жълтото.

 


 

 


 

Ако предпочитате присъствието на марсалата да е само като привличащ вниманието акцент, можете да изберете текстилни допълнения, дори основните нюанси на пространството да са студени, сини тонове. Прибавените към тях меки винени оттенъци под формата на възглавници, покривало или щори, например, ще създадат усещането за комфорт и приятна атмосфера.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Вижте още:

ROTWILD GT S – Връзката между Mercedes и най-добрите планински велосипеди

Креативни идеи за стенен дизайн на снимки

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от MARNI

Дамска чанта от MARNI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Фиба за коса със Swarovski

Фиба за коса със Swarovski Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Едно по-различно лятно вдъхновение!

Ако сте пропуснали
Най-четени