Книги в цвят – напълно нов интериорен свят

x

colour-sorted-bookshelf-9


Вероятно имате собствена система за подреждането на книгите си у дома. Дали заради любимите си автори или конкретни произведения, които да са ви под ръка в подходящ момент или винаги.

Единодушни сме, че те са безценни, но днес искаме да ви предложим още един нетрадиционен начин да изпъкнат в интериора ви и да го направят още по-цветен. Ето какво ви предлагаме.


colour-sorted-bookshelf-6


Преливане или контраст

Подреждането на книгите по цвят може да ви се стори не толкова сериозно, но ще придаде повече свежест на пространството, в което се намират. В случая не говорим за спазването на последователността на цветния кръг, която не е пример за изисканост. Вместо това може да групирате жълто до синьо, оранжево да зелено и да създадете игра на контрасти. Ако повечето от книгите ви са в един цвят, може да създадете няколко цветови зони на различни места по библиотеката.


colour-sorted-bookshelf-7


Миксиране на линии

Интересен начин за създаване на динамика сред книгите е смесването на направлението, в което са подредени по рафтовете. Обикновено те са или само вертикално, или само хоризонтално разположени. Можете да опитате да съчетаете двете направления, независимо дали книгите са подредени по цветове. Ако решите да използвате и двете възможностите, как да съчетаете преливането или контраста им, остава на вашето въображение и усет.


colour-sorted-bookshelf-1


Отделете студени и топли цветове

Използвайте топлите и студени цветове, като още един начин за подреждане. Наредете книгите в топлата гама на един рафт, а тези в студената на друг. Това е прекрасен вариант, ако примерно имате само две-три книги в жълто. Вместо да ги оставяте самотни на отделен рафт, допълнете ги с оранжево и червено и така ще получите гамата на залязващото слънце. А колекцията ви ще изглежда много по-внушителна.


colour-sorted-bookshelf-12


Подредете ги хоризонтално заедно с други предмети

Можете да добавите към рафтовете с книги и други любими ваши вещи, които да създадат още пространство и динамика на тази зона от дома ви. Можете да групирате цветово изданията, като миксирате преливането на различните нюанси на един и същи цвят и ги допълните с предмети от същата гама или създаващи контраст.


colour-sorted-bookshelf-3


Използвайте цветовете като основен акцент

Дори идеята за цветовото аранжиране на книги много да ви допада, ако стаята ви и без тях е пълна с цветове, няма да се получи добро съчетание. Такъв силен акцент, може да създаде индивидуалност, ако останалата част от стаята е семпла и неутрална. Тогава вашето книжно богатство ще бъде впечатляващия интериорен акцент, който и заслужава.


colour-sorted-bookshelf-10


Малкото е повече важи и тук

Ограничете се само до няколко цветни книжни рафта, защото границата с цветния хаос лесно може да бъде премината, а това няма да ви създава приятно усещане, всеки път като погледнете към цялата стена, отрупана с книги. Можете да експериментирате, като отделите един или най-много два рафта, за да избегнете цветовата експлозия. Подберете любимите си книги, които имат и привлекателни корици, останалите облечете в бяло и поставете цветните акценти по различни места на рафтовете.


colour-sorted-bookshelf-11


Оцветете детската стая

Ако идеята ви се струва малко по-цветна от необходимото за всекидневната или спалнята ви, то тя може да се окаже достатъчно добра за стаята на детето ви. Така ще можете да променяте динамиката на цветовете, без да се налага всеки път да боядисвате или да правите други основни размествания. А заедно с това може да се окаже и полезно, като помогне на детето ви да научи цветовете по-бързо.

Като страстни любители на книгите, за нас е особено удоволствие да открием още един начин да им се радваме. Надяваме се и вие.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от MARNI

Дамска чанта от MARNI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Фиба за коса със Swarovski

Фиба за коса със Swarovski Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Стил, класа и удобство!

Ако сте пропуснали
Най-четени