Геометрия, минимализъм и лукс – водещите интериорни тенденции

x

Изчистени геометрични форми в съчетание с ясни линии и луксозни материали. Така най-общо ще изглежда актуалната интериорна картина през 2018-а. Висококачествени и скъпи тъкани, кожа, мрамор, оникс, гранит, ахат, висококачествена дървесина – всичко това заема удобно своето място в решенията за вътрешен дизайн.


55kvadrat


И още металните елементи, които се вписват идеално навсякъде в интериора. Хромът и среброто също се радват на популярност и създават по-особен почерк в изпълването на пространствата. Уютът се подчертава от мед, месинг и позлатени елементи омекотяват звученето на интериора.

Както и през последните няколко години най-предпочитани остават скандинавският, френският, минималистичният, латино, бохо и ретро стиловете.


55kvadrat


Scandinavian Homes


Основният лайтмотив в интериорния дизайн през тази година звучи точно толкова семпло и велико, колкото и самата идея – без излишни предмети. Колкото по-малко ненужни елементи се трупат за сметка на освобождаването на пространството, толкова по-добре. Именно заради любовта към комфорта и простора все по-предпочитани са студиата. Разграничаването на отделните зони се постига с тънки, едва забележими прегради.


Marcel Wanders


Изчистените, функционални мебели пък дават образ на желанието за минимализъм във вътрешните пространства. Пълната противоположност на това намира място в жилищни и делови площи с ясни граници. Там елементите на Нео Ар Деко изпълват всичко с разкош. Колкото по-луксозно, толкова по-добре. В никакъв случай не става въпрос за натруфеност. Непринуденост, семплост и високо качество – това са необходимите елементи.

Ето още няколко основни интериорни тенденции, които ще придават на пространствата истинска класа.


55kvadrat


Графики и декорации в геометрични форми – няколко двуцветни комбинации ще са особено актуални тази година: бяло и черно, черно и зелено и розово с черно. Вази, свещи, поставки и всякакви други декоративни предмети и ясни геометрични форми и изчистени линии са на фокус. По стените трябва да има графики, черно-бели фотографии или картини.

Американска класика и елементи на Ар Деко – това по никакъв начин не засенчва популярността на скандинавския или прованскалския (френския) интериор. Към тях се присъединява американската естестика с Ар Деко елементи.

Пастелни и други нежни тонове – на мястото на тъмните и наситени цветове от миналата година, през 2018-а идват спокойните цветови решения, най-вече пастелните комбинации. Като правилото за контраст остава непоклатимо.

Матова светлина – матовите стъкла са характерен елемент за светлинните тела през тази година, като milk glass, например. И тук ретро полъхът намира своето време заради изчистените, геометрични форми, които добавят свежест и великолепие.


Scandinavian Homes


Project Orange


Studio Italia Design


Текст: Fashion Inside

Снимки: 55Kvadrat/Scandinavian Homes/Project Orange/Studio Italia Design

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Дамски часовник MICHAEL KORS

  MICHAEL KORS | COURTNEY | MK3836  Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Trench coat от CALVIN KLEIN

CALVIN KLEIN Convertible double-breasted cotton-twill trench coat Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки от RAG & BONE

RAG & BONE Dre distressed mid-rise slim-leg jeans Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Булчинска рокля от RIME ARODAKY

RIME ARODAKY Clover embroidered tulle and cady mini dress Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Добри акценти в правилния аутфит!

Ако сте пропуснали
Най-четени