Добре дошли в царството на парфюмите!

x


Едно място, което трябва да се види: Le Grand Musée du Parfum! Там, където вълшебните аромати на парфюмите и вълнуващите им истории се съчетават по съвършен начин, а креативните творци на аромати и техните страстни почитатели си дават среща. Място, което, разбира се е разположено в столицата на парфюмите – Париж. Не пропускайте да го включите в списъка си с местата, които да посетите при следващото си гостуване във френската столица!
Знаете ли кой е най-най-най-първият парфюм, създаден от хората? А как се комбинират ароматите? Каква е връзката между парфюмите и чувствата? И какви съставки се използват днес? Отговорите на тези и други въпроси ще откриете в специализирания музей, намиращ се на ул. „Faubourg Saint-Honoré” 73 в Париж, който бе официално  открит в края на миналата година. Този фантастичен свят от аромати е разположен на площ от 1 400 кв. м., а сградата му има интересна история. Дълги години тя е била основен магазин и централен офис на Christian Lacroix Haute Couture, а през 19 век – елегантен дом на барон Антоан-Мари Рьодерер.
В сърцето на този необикновен музей в Париж са историите, разказващи за парфюмите и ароматите (над 60 различни вида, разположени в изложбените зали) и за вълнуващото изкуство на парфюмеристите. Тук всеки посетител може да се наслади на историческа разходка, започваща от времето на фараоните и завършваща в наши дни, да се запознае с иконите на парфюмите (от Клеопатра до Габриел Шанел), а също така и да открие ароматите на тонка боб, мускус или кипър (съчетание от дъбов мъх, лабданум, пачули и бергамот).
Многобройни станции и инсталации приканват да бъдат тествани от гостите на музея: да проверят как работи обонянието им или да направят обиколка в тематичната градина. Парфюмерийните лаборатории в музея разкриват тайните на специалистите – едни от най-известните „носове” в света: от Матилда Лоран до Жан-Клод Елена.


Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Препоръки
Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

BALENCIAGA – Floral-print stretch-satin skinny pants

Препоръки от седмицата

GUCCI – Dionysus medium embellished appliquéd coated-canvas and suede shoulder bag

Препоръки от седмицата

JACQUEMUS – Pintucked cotton mini dress

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Printed silk crepe de chine shirt dress

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Треска за деним! В понеделник минаваме на синя вълна.

Ако сте пропуснали
Най-четени