SOS гардероб: 7 комбинации, които могат да спасят деня ви

x

Вероятно всяка от нас е попадала в ситуацията, в която сутрин прекарва поне 10 минути в дилема с какво да се облече. Сменя няколко тоалета, прави различни вариации между наличното и накрая избира нещо набързо, просто защото времето я притиска. Мислите, че подобно екстремно начало на деня действа ободряващо? Ами… препоръчваме ви да се лишите от точно това „удоволствие“ и да се ободрите по друг начин, който не е пряко свързан с това как ще изглеждате през целия ден.

Колкото до това, какво да облечете – ние също в повечето сутрини продължаваме да търсим отговора на този екзистенциален въпрос и междувременно ви предлагаме нашите 7 любими комбинации, които сме се убедили, че могат да спасят деня. И не веднъж са го правили!



Бяла риза и черен панталон (или пола)

Добре, можем да се съгласим, че асоциацията на някои хора, щом чуят „бяла риза и черна пола/панталон” е… училищна униформа. Повярвайте ни, в ученическите ни години и за нас това бе последното нещо, което искахме да облечем сутрин. Истината обаче е, че комбинацията далеч не е предназначена само за носене от ученици, или в най-добрия случай от колежани. Бялата риза, съчетана с черна пола или черен панталон стои много стилно и винаги е готова да спаси денят ви и няколко нервни клетки, рано сутрин.

Бонус съвет: Никой не е казал, че трябва на сто процента да се придържате към класиката. Може спокойно да експериментирате с кройката, дължината на ръкавите и дори нюанса бяло. Ще се изненадате колко свобода дава една толкова привидно семпла дреха, каквато е ризата.



Костюм или не съвсем 

Женският вариант на класическия мъжки костюм, безспорно е едно наистина добро попадение. Може да се заигравате с цветове и кройки до безкрай, но можете всъщност и дори да не залагате на класиката. Днес всичко съставено от две взаимно допълващи се части, като една от които е препоръчително да бъде сако, може да се нарече костюм. Да, съвсем не се шегуваме – пола и сако, рокля и сако, панталон и сако, шорти и сако… изборът е голям, а вдъхновението дебне от всякъде. Разгледайте закачалките в гардероба си, сигурни сме, че там търпеливо чака достатъчно подходяща „костюмена” комбинация.



Просто райе

Като едни истински фенове на неподправения френски стил, просто няма как да пропуснем райето. Особено в най-класическия му вариант– бяло и тъмносиньо. То е подходящо както за ежедневен и неангажиращ стил, така и за по-официално събитие и особено добре се чувства в офиса. Райето всъщност е много благодатна база за изграждане на аутфит. Заложете на раирана блуза/риза/тениска, дори сако, ако искате, а в останалата част от тоалета каквото и да облечете, то със сигурност ще изглеждате стилно. Просто райето го умее! Доверете му се…



Тренчкот, комбиниран с… всичко

Една от най-обичаните дрехи през преходните сезони е тренчкотът. Да, за същата онази вечна класика сред връхните облекла става дума. Днес ви предлагаме да я комбинирате с… каквото и да е. Тя ще се радва да прави компания както на деним, така и костюм, а особено пък на рокля.

Бонус съвет: Изберете си тренчкот в неутрален цвят – бежово, сиво, тъмносиньо, дори и маслено зелено, така няма да ви се налага да мислите с какво и как да съчетаете цвета. Неутралните нюанси отиват на всичко и не изместват фокуса от основния ви тоалет.



Рокля с кройка щастие

Споменахме рокля… ето я и нея. Такава, каквато вие най-много харесвате. Права, дълга, къса, разкроена, вталена, цветна… важното е  да се чувствате добре носейки я. Роклята всъщност е и най-лесният за избиране тоалет. Няма нужда да се чудите с какво да я комбинирате, ще си отиват ли двете части на тоалета ви цветово, допълват ли се като материи… Спокойно можем да наречем роклите добре скроено щастие. Подарете на себе си и гардероба достатъчно голямо разнообразие от тях!



Денимът винаги е добро решение

Не, разбира се, че няма да пропуснем денима. Дори не сме си го и помисляли. Ето го – на една от първите позиции в гардероба е, за да ни бъде под ръка, когато се обличаме „още спейки” или поне много сънени. Или когато искаме елегантна, но неангажираща визия.  Чифт панталони от деним, риза/тениска и блейзър… готови сте! Закусете, сложете си червило и отивайте да покорявате света. Така де, деня!



Пуловер, пола и експерименти

Плетеният пуловер в комбинация с пола стана особено популярно съчетание през последната година. Истината обаче е, че този моден дует съвсем не е нов, ами напротив – никога не е слизал от модната сцена, защото е удобен, женствен и носи леко ретро излъчване. Експериментите с дължината на пуловера и материята на полата ще ви дадат възможност за толкова разнообразни визии, че дори и седем дни подред да носите само пуловер+пола, никой няма да забележи.



Както вероятно вече се убедихте – всичките визии са класически. За да ги носите не е нужно да сте притежатели нито на капсулен, нито на минималистичен или пък изцяло базов гардероб. Просто застанете (най-добре вечер) пред гардероба и дайте воля на въображението си. Вдъхновението сигурни сме, че сте го открили вече!

Текст: Ани Георгиева 

Снимки: Pinterest

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Препоръки от седмицата

Пуловер Бежов Regular Fit от AMI PARIS

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер Exeter Червен Regular Fit от Desigual

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожено яке Lonie Кафяв Loose Fit от Gestuz

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Животински принтове в градската джунгла.

Ако сте пропуснали
Най-четени