Семпъл и елегантен стил – мисията е възможна

x

Казват, че семплият стил е изкуство. Не можем да не се съгласим с това, защото за да умееш да носиш малко, но добре подбрани дрехи се изисква, много усет за мода и немалка доза въображение.

Много хора твърдят, че не се припознават в изчистения стил или т.нар минимализъм, тъй като в действителност той е един доста труден за разгадаване ребус. А само колко привидно лесен изглежда!

Дали да сложите колан, или не? Може ли цветното да бъде семпло, или непременно всичко трябва да бъде монохромно? Кои обувки са подходящи? Има ли място сакото в цялата тази схема? И още, и още…  Подобни въпроси са нещо напълно естествено, щом стане дума за стил, който е едновременно семпъл, леко небрежен и същевременно елегантен. Ние няма да можем да отговорим на всеки възникнал въпрос, но избрахме нещо по-универсално –  няколко полезни съвета, които да служат за основа при създаване на семпъл градски стил.1.Бялото е задължително

Един от най-важните помощници, когато искате бързо да изберете какво да облечете е Тя. Нейно Величество Бялата тениска. С щампа, надпис или напълно изчистена, тази тениска със сигурност присъства във всеки гардероб. Може да се комбинира с всичко и затова чудесно заема отговорната задача да служи за основа на почти всяка стилна и семпла визия. Нашият съвет, когато става дума за бели тениски, е да се придържате към тезата на Мечо Пух – „Колкото повече, толкова повече”. Със сигурност ще им намирате приложение често, да не кажем ежедневно.

2. Инвестирайте в деним

Чифт джинси са неделима част от семплия стил. Какви да бъдат – избирате вие. Важно е да ги има, защото те подобно на бялата тениска, могат да спасят всяка неочаквана ситуация. Колкото повече модели и цветове имате, толкова повече ще може да експериментирате с различни тоалети. Ако обаче сте решени да се придържате към философията на минимализма напълно, то заложете на няколко (най-много три) класически модела, които ще може да носите достатъчно дълго. Тук може да вмъкнем и – инвестирайте в качествен деним, определено си заслужава.Когато говорим за деним няма как да не намесим и якето – тази абсолютна класика. Сложете и него в списъка с абсолютно задължителните притежания. Дали ще го съчетаете с пола, рокля, джинси, карго или чино панталони, то едва ли някога ще ви изневери или подведе.3. Шалът променя всичко

Един шал може да промени изцяло концепцията на тоалета. Той е повече от универсален аксесоар, от една страна, защото има десетки начини, по които да го носите, а от друга –  защото спокойно може да замести връхна дреха. И не на последно място – комбинира се лесно, което е едно от важните правила при изчистения стил.Дали да бъде обаче цветен, или изчистен? Признаваме, отговорът на този въпрос не може да бъде еднозначен. Зависи от тоалета, от повода, от времето… Най-добре е да имате в гардероба няколко – в различни цветове и материи. При този аксесоар бонусът е, че освен около врата, ако материята позволява, може да го носите и завързан на чантата, а защо не и да го превърнете в диадема или ластик за коса.
4.Ризи, ризи, ризи

Белите тениски са си нещо незаменимо, но колкото и да ги обичате все в един момент ще поискате нещо различно. Тук на помощ идват ризите. За щастие те отдавна не се отъждествяват единствено и само с деловия стил и завладяха победоносно ежедневието ни.  Могат да бъдат отново бели или пък цветни, раирани или на каре, изборът е огромен, начините по които да ги носите – също. Сред нашите фаворити за пролетно-летния сезон са именно раираните ризи със свободни кройки, които позволяват да бъдат носени както върху, така и вътре в джинсите. Ако още нямате поне една любима риза в гардероба, то сега е моментът да си купите… няколко! Няма да съжалявате!

5. Сакото – тази вечна любов

Въпреки, че вече споменахме якето от деним като връхна дреха, просто няма как да не добавим и сакото. То внася в семплия стил лека делова нотка, но и същевременно чувство за небрежност. Как го прави? Нямаме представа! Факт е обаче, че спрямо това дали ще изберете да го носите разкопчано или не, дали само ще го наметнете върху раменете си или ще го стегнете с колан, то не само стои по различен начин, ами и придава различно излъчване на дори един и същи тоалет. Има повече от голям избор от сака, но нашите фаворити са свободните кройки и винаги така актуалното каре.
6. Колкото по-изчистено, толкова по-добре

Един аксесоар може както да разчупи скучната визия, така и да съсипе перфектно изчистения тоалет. Най-трудната задача е свързана именно с отговора на въпроса – да носим ли аксесоари и бижута в семплия стил или не! Вместо да се терзаете, най-доброто което може да направите е да застанете пред огледалото и да видите как стои аксесоарът, съчетан с цялостната визия. Ако служи за акцент  – оставяте го, ако обаче хиперболизира концепцията ви – лишавате се от него. Просто експериментирайте! Опитите са най-добрият учител!
Текст: Ани Георгиева 

Снимки: Getty Images

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Спортно – елегантен  старт на седмицата.

Ако сте пропуснали
Най-четени