H24 на Hermès – аромат с ново измерение

x

„За да създам този нов емблематичен парфюм HERMÈS, отворих ума си за различни, по-малкопредвидими пътеки, за да „избягам“ от обичайната дървесност на мъжките аромати.“  – така Кристин Нажел, eксклузивен парфюмерист на Hermès описва работата си по новата парфюмна линия на марката.

Мъжката парфюмна вселена предлага неограничени вариации. Главозамайващо количество възможности, които Кристин изследва с удоволствие и присъщото й свойство да плува срещу течението. Вдъхновението й идва докато наблюдава работата на артистичния директор на мъжката вселена Hermès, Вероник Нишаниан.

“Когато присъствам на някое от ревютата на Вероник, винаги съм изумена от начина, по който възприемам текстурите, самите нишки на платовете, с очите си.”Вероник Нишаниан и Кристин Нажел споделят любовта към флуидността, правилните пропорции и материали. Парфюмеристът, виртуоз на обемите, „подрежда“ суровите съставки, за да създаде силно осезаемо впечатление.

“Мислех си за градската природа, подвижния образ на това крехко стръкче, което расте в бетона, за да заеме мястото си. Намирам изражението на това движение, силата на живота, изключително трогателна.”

Всичко започва с ароматична, растителна нотка. За да я припознае без да минава отново по добре отъпканите пътеки, създателят на H24, интуитивен и упорит изследовател, избира салвия, с внушението му за сено и прясно окосена трева, паралелно със силно отличителна, леко анималистична амброва база.

И тъй като желанието е нещо органично, защо да не го предадем сякаш е цвете?! Но не каквото и да е цвете, а интригуващо, приканващо, хармонично. Цвете, което не е съвсем цвете. Абсолютът от нарцис, растителен „дивак“, който превъзмогва крехкостта си, е един от онези невъзможни за опитомяване аромати, който трябва да се пипа внимателно. Но той притежава необходимото, за да се хареса на мъжете: в добавка към пословичната му зелена, свежа и предизвикателна страна, той излъчва намек, почти спомен за тютюн по тъмно.

“Омекотих нарциса, без да му отнемам живителния, наелектризиращ характер, като го дестилирах заедно с други съставки.”, смее се Нажел. Кои са те? Това остава тайна…

Третият елемент от изключително симетричния пъзел е есенцията от розово дърво, с „роза“ само в името, добивана от дивото южноамериканско розово дърво. Тази рядка съставка има способността да разпалва ентусиастите, също като легендите, които се разказват за нея.

Финалът е доминиран от молекула от бъдещето: кларен (sclarene). Скларенът придава на композицията онази металическа вибрация, богато и наситено удоволствие, и прави връзка с мъжката prêt-à-porter вселена Hermès, напомняйки за упойващия аромат на горещите ютии върху платовете в работилниците на Къщата.

 Флаконът, предизвикателство сам по себе си, e упражнение по стъкларско майсторство; подчертава непреходните форми. По дизайн на легендарния Филип Муке, аеродинамичните контури на този парфюм с възможност за пълнене, изразяват духа и енергията на съвременния мъж. Изглежда сякаш формата на флакона е повлияна от захвата на невидима ръка.

Кутията, направена от 100% рециклирана и рециклируема хартия, прави препратка към композицията на парфюма. Минерално сивата основа е облагородена от фините линии в лайм зелено, които едновременно ограничават и откриват пространството след себе си.

Многопластов с всичките си отсечени ъгли, H24 е енергичен, чувствен и светъл аромат. Нов подпис с точната нотка на небрежна лекота, за да разпали мъжкия стил без да го ограничава.

Вече на пазара.


Текст и снимки: ПР

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

ЧАСОВНИК BULOVA 97L172

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от еко кожа Francesca Rossi

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Хранителна добавка WOMAN

  Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шопинг чанта Tulip с еко кожа Karl Lagerfeld

Шопинг чанта Tulip с еко кожа Karl Lagerfeld Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Есенни мотиви.

Ако сте пропуснали
Най-четени