Операция „красива и здрава коса“ за пролетта – какво да предприемем?

x

След резките температурни разлики и неблагоприятни атмосферни условия тази зима, които подложиха косата и кожата ни на изпитание, е време да се запознаете с методите за тяхното възстановяване. Предлагаме ви няколко идеи, които можете да приложите върху косата си, в случай че искате да върнете нейната здравина и блясък.Разделете се с увредените участъци. Подстрижете я и кажете сбогом на цъфтящите краища. А и едно по-значително скъсяване на дължините ще й се отрази много добре. Това ще й върне свежия вид и мекотата, които е изгубила през студените месеци.Намалете употребата на топлинни уреди. Избягвайте да сушите косата си със сешоар. Правете го само, когато се налага, а през останалото време я оставяйте да изсъхне на стайна температура. Бъдете разумни и когато става въпрос за пресата ви за коса и машата. Редовната им употреба води до изтощаване на косъма, ускорява неговия цъфтеж и намалява количеството на кератина.

Мийте косата си не повече от 3 пъти седмично! Честото използване на отмиващи продукти води до изсушаване на скалпа и в следствие на това кожата на главата започва все по-интензивно да синтезира себум, който да предпазва косъма от климатичните условия. Получава се омазняване в корените, което става все по-трудно за овладяване и ще ви създаде допълнително проблеми.

Вижте още: Кокосовото мляко – най-добрият приятел на косата ниРедувайте топли и студени душове. Горещата вода не е препоръчителна, тъй като през зимата третираме тялото си с нея и така допълнително изсушаваме косата и кожата си. Комбинацията от течащи душове с различна температура ще ускори циркулацията на кръвта и ще се отрази благоприятно на ревитализацията на клетките.По-малко стилизиращи продукти. Добре знаем, че не е добре да оформяме фризурата си, използвайки повече от един фиксиращ продукт. Това втвърдява косъма и може да доведе до нарушение на неговата структура. Освен това става по-уязвим и чуплив. Бъдете умерени в употребата на продукти за коса и ги подбирайте внимателно!

Приемайте желязо. Липсата на важни витамини и минерали също се отразява негативно върху състоянието на косата. В повечето случаи предприемаме мерки, които се прилагат външно, забравяйки да обърнем поглед към начина си на хранене. Често смущенията, които имат външна рефлекция, се дължат на вътрешен дисбаланс.

Текст: Звезделина Георгиева

Снимки: Pixabay

ГОЛЯМАТА ПРОМЯНА – КЪСАТА КОСА И НАЧИН НА УПОТРЕБА

АКСЕСОАРИ, КОИТО НИ НАКАРАХА ДА ГЛЕДАМЕ НА КОСАТА СИ ПО НОВ НАЧИН

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Кожена чанта Le Grand Chiquito – JACQUEMUS

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Осмелявате ли се?

Ако сте пропуснали
Най-четени