Усмивка от перли

x

За да имате и вие такава не е нужно чак толкова много. Ето няколко прости правила, които ще са ви от полза:


 

 


Мийте правилно 

Начинът, по който повечето хора си мият зъбите, поврежда емайла, което може да направи зъбите жълти в течение на времето. Независимо дали използвате електрическа или ръчна четка, уверете се, че тя е с мека глава. Твърдите четки са като шкурка за емайла. Американската стоматологична асоциация препоръчва да миете в продължение на две минути, най-малко два пъти дневно.

Избелващи продукти  

Използвайте избелваща паста за зъби, която съдържа комбинация от калциев пероксид и сода за хляб и разтваря петната внимателно, като едновременно с това се укрепва емайлът. Нуждаете се от бързо решение? Опитайте пастите за моментален ефект – те създават илюзията за по-бяло чрез агент, който временно остава по зъбите и маскира жълтите петна. Друг вариант са избелващите ленти, но при тях проблемът е, че понякога междузъбните пространства остават по-тъмни. В домашни условия се използват и шини с гел, като е добре да потърсите такива, които променят формата си, за да паснат точно на зъбите. Може да си направете и сами избелваща смес. Комбинацията от сода за хляб и водороден прероксид наистина работи. Смесете една част пероксид и две части сода за хляб и четкайте.

Професионална помощ 

Най-бързият път към перлено бялото? Ако парите не са проблем, се отправете направо към зъболекаря. С комбинацията на пероксид и LED светлина зъбите могат да станат по-бели за 45 минути. За по-малко интензивно избелване (което е и „по-леко“ за портфейла) вашият  стоматолог може да предложи 20-минутен сеанс, който ще подобри цвета на зъбите. Друга професионална опция е химическо избелване с мощен избелващ гел (съдържащ 40% водороден прекис). Той дава резултати за по-малко от час. Стоматологът ще определи кои варианти за избелване ще работят най-добре за вас и какви нюанси може да се постигнат. Независимо на кой вид избелване ще се спрете, имайте предвид, че продуктите в различна степен са агресивни към емайла и венците. Така че, преди да се подложите на такава процедура, се консултирайте със стоматолог.

 


 


Изберете правилно менюто

Избягвайте храни и напитки, които оцветяват – кафе, чай, червено вино, кола, барбекю сос, Когато е възможно, при консумация на тези напитки, използвайте сламка, а след това веднага измийте или просто изплакнете с вода. Червеното вино не е единственият виновник за оцветяване на зъбите. Високите нива на киселина в бялото вино могат временно да увредят емайла, което прави зъбите особено уязвими за петна. Същото се отнася и за други кисели продукти. Четкането веднага след пиене на Пино Гриджо обаче не се препоръчва, защото след киселинната атака емайлът е уязвим. Добрата новина е, че слюнката реминализира емайла. Така че, вместо четка веднага, изчакайте половин час, за да дадете възможност на слюнката да работи, и след това само изплакнете устата с вода. 30 секунди са необходими тъмните пигменти да проникнат в емайл, затова  водата е най-доброто оръжие срещу петна. Яденето на богати на калций храни с виното  помага за неутрализиране на киселините.

Вазелин 

Намажете зъбите с вазелин. Може да ви се струва невероятно, но това помага. Вземете пример от Мис Америка и нанесете тънък слой чист вазелин – не само ще държи червилото на мястото му, но и ще създаде предпазна бариера срещу замърсяване от вино и храна.

Червилото 

Използвайте червило на синя основа – черешово, винено, боровинково – тези цветове създават оптическата илюзия за по-бели зъби. Пропуснете перлените червила и тези с матовите оттенъци, бежовото, кафявото, или в жълтите полутонове.

Текст: Катя Атанасова

Снимки: Рress

Вижте още:

Здравето минава през стомаха. 5 комбинации от храни, полезни за организма

Няма по-лесна борба от тази срещу сухата кожа – вижте защо!

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Mood Designer Sweatshirt за Нея

Напишете вашето послание тук

Препоръки от седмицата

Mood t-shirt за Нея

Mood t-shirt за Нея Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Taitinger Brut Reserva NV 750 ml с две чаши

Taitinger Brut Reserva NV 750 ml с две чаши Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Mood t-shirt за Него

Mood t-shirt за Него Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Перфектният аутфит за работещи момичета!

Ако сте пропуснали
Най-четени