Здравето минава през стомаха. 5 комбинации от храни, полезни за организма

x


Щастливи сме, че все повече хора започват да обръщат внимание на здравословния начин на живот. Цигарите отдавна не са на мода, както едно време, а полезните храни заемат все по-голямо място в ежедневното ни меню.

От Manager News са се задълбочили още повече в темата, защото са проучили не просто част от най-благоприятните за организма хранителни съставки, но и кои комбинации между тях се отразяват положително върху различни аспекти от тялото.



Яйца и манго за хубава кожа

Знаем, че яйцата са богати на протеини. Освен това, съвсем логично, те съдържат и огромно количество аминокиселини, които са градивните елементи на протеините и които играят важна роля за формирането на колагена в кожата. Храните, богати на витамин С, каквото е мангото, „работят” заедно с тях, за да стимулират производството на колаген. Обединени заедно, двата хранителни продукта ще си взаимодействат за постигането на добър вид на кожата.



Зелен чай и лимон за здраво сърце

Според проучвания, редовната употреба на зелен чай понижава риска от сърдечен инфаркт. Това се дължи на катехините, които представляват мощни антиоксиданти. В съчетание с лимон, техният процент абсорбация в стомашно-чревния тракт се покачва четирикратно.



Канела и пълнозърнест препечен хляб за по-бързо отслабване

Канелата предотвратява чувството за глад, защото осигурява стабилно ниво на кръвната захар в тялото и предотвратява резкия спад на енергийните нива в организма. Проучване, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition, твърди, че канелата забавя изпразването на стомаха след хранене и намалява покачването на кръвната захар.



Кисело мляко и пшенични трици за по-добро храносмилане

Киселото мляко действа като естествен пробиотик и потиска развитието на патогенни микроорганизми в храносмилателната система. Фибрите пък, които се съдържат в пшеничните трици например, допълнително подхранват полезните бактерии в дебелото черво.



Авокадо и зелена салата за цялостна защита

Според проучване, проведено неотдавна в Университета в Охайо, хората, които добавят авокадо в салатата си от маруля, спанак или моркови, усвояват до 15 пъти повече каротеноиди. Това са естествени антиоксиданти, които предпазват кожата от вредното въздействие на свободните радикали.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Unsplash; Pixabay

Вижте още:

Чаят – начин на употреба

Над 40 храни, които спомагат за хормоналния баланс и придават свеж вид на кожата

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Ultramarine A-Silhouette Coat от Merlenne

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Barrel Jeans in Dark Blue от Merlenne

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс панталон с набирания от KOTON

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Поло блуза с коприна от OXXO

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Небрежно усещане за уикенд.

Ако сте пропуснали
Най-четени