Under Destruction

x

Никола Михов е роден в София през 1982 г. През 2002 г. заминава за Париж, където започва да се занимава с фотография. Участва в редица международни изложби и фестивали. Носител е на наградата за Фотожурналистика на Съюза на българските журналисти през 2012г. Номиниран е за Еssl Art Award на музея за съвременно изкуство „Есл“ във Виена през 2011 г., както и за наградата на Salon de la Photo в Париж през 2012 г. През юни същата година излиза неговата първа фотографска книга „Forget Your Past – монументалните паметници от времето на комунизма”, която попада в селекцията The best photobooks of the year на британското списание British Journal of Photography.


 


Серията Under Destruction на Никола Михов е номинирана за награда на Салона на Фотографията в Париж през 2012 г. Заснета е в град Шънджън, който е в непосредствена близост до Хонг-Конг. През 1979 г. Дън Сяопин обявява тогавашното рибарско селище за първата специална икономическа зона в страната. Днес само 30 години по-късно, Шънджън е сред най-бързо разрастващите се градове в света с близо 12 милиона жители. В началото на 80-те години градът е гъсто застроен и пренаселен, като приютява мигриращи работници от всички краища на Китай. Днес много от тези квартали вече са разрушени, а други чакат реда си, заобиколени от небостъргачи, жилищни кули и градски магистрали. Серията представя съдбата на „Ганся“, последният подобен квартал в централната част на града. Когато градската управа решава кварталът, в който живеят близо 70 000 души, да бъде разрушен, някои от жителите му отказват да напуснат, защото не могат да си позволят по-високите наеми за нови жилища. Така разрушаването на комплекса е забавено с повече от две години, а властите от своя страна спират подаването на вода и разрушават околните сгради.

Експозицията може да се види от 5 до 31 март в Центъра за култура и дебат „Червената къща” (ул. „Любен Каравелов“ № 15).

текст: Марио Трифонов

снимка: „Чевената къща“

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понеделник в летен вариант.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ