Половината ми сърце

x

 


Днес ми липсва най-много това, че няма с кого да си разделя закуската. Няма кого да питам къде са ми ключовете за входната врата. Не е като ужасно много да ми се спи, а ти да ме гъделичкаш и да ме молиш да стана, защото имаш да ми казваш „нещо“. Просто не е същото! Защото ти си далеч…

И няма друг човек на земята, който да познава гласа ми от километри на улицата сред толкова много хора. Никой друг не разпознава видовете мълчание, когато говори с мен по телефона – защото спя, защото боледувам, или защото не ми се говори с никого.И до днес не знам как го правиш това – как знаеш къде да застанеш на перона на гарата, така че да си точно пред вратата, от която аз ще сляза. Никой не ме чака така мълчаливо, и никой не ме изпраща така уверено, казвайки: „Знам, че ще се справиш!“ И при никого не искам да се върна толкова, колкото при теб. Защото никой не умее да ме държи за ръката така както ти!

И никой не е толкова далече, колкото си ти, когато някой ме мрази и ме обижда. И никой не умее да бъде толкова близо, когато се разхождам по всички възможни ръбове на всички възможни пропасти. Няма друг човек, който да различава нотките на тревога в гласа ми, когато всъщност се смея. Никой друг не познава следите от умора в очите ми, когато се събуждам.

Никой не се радва повече от теб, когато кажа: „Добре съм!“ Никой не празнува така моите победи, когато извикам:„Спечелих!“ Никой не ме разбира толкова ясно, и никой не спори с мен така дръзко!

И където и да съм днес, накъдето и да тръгвам утре, ти си тази неразривна част от мен, без която кръвта ми няма да е същата – брат ми. Ти си оставаш половината ми сърце. Когато аз ходя по въжето и стъпвам напред – ти ме гледаш в очите и вървиш по същото въже – но назад. Една крачка ти – една крачка аз. И аз казвам: „Ако паднеш ти – падаме и двамата…“ Ти казваш: „Ако паднеш ти – аз ще те хвана!“

В тези връзки няма философия. Между братята и сестрите няма логика и история, никой не си тръгва пръв. Никой не спира да обича, никой никого не изоставя. Няма предателства. Няма изневери и никой не обича повече. Особен тип обич – една и съща, константна в искреността си. Здрава в неразривността си. Цяла.

И всеки път като се сетим за тях – за брат си или за сестра си, освен да си помислим: „Не съм сам на този свят!“ и да се усмихнем тихичко, друго не ни остава.

Текст: Ева Колева

Снимка: БГНЕС

Вижте още:

Моята любовна история

Всичко е по-близо, а разстоянието е извинение

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Риза или яке – решавате вие.

Ако сте пропуснали
Най-четени