Снимах те много, отнесох те с мен

x

Ти си като любовник, който е верен и топъл, хваща ръката ми и ме придърпва към себе си. За още ендорфини.

Докато се разхождах по павираните ти улички, жегата и ароматът на смокини ме опияниха дотам, че започнах да си говоря с теб. Обяснявах ти се в любов. Както всяка година впрочем. Но този път беше различно.



Бях дошла, за да се приютя в теб, на сигурно място да бъда за малко. Да си посъбера сърцето. Да го пришия с дантела. Да ти разкажа, докато слушаме заедно вълните, а слънчевите зайчета подскачат немирни наоколо. Докато стъпвам по скалите и съм насред това всичкото горещо и синьо, което е дом.

Знаеш ли, че съм дошла за първи път при теб, когато бях на 2 годинки? После те изгубих, до един септември. Намерихме се наново, намерих онова момиченце и се учех малко по малко да го прегръщам. Благодаря ти, че те има. Че си там винаги, за да се връщам у дома. При теб. И при мен.



Та исках да ти разкажа за края и началото. Но мълчах и се носех из уличките ти, разтварях се във всяко любимо място. Пейката под смокинята, дворчето на галерията, тайните стълбички с дървените парапети, мидите, палачинките, джаза, лепкаво уханните цветове на олеандрите, лятното кино, табелките с имената на улиците, пясъка. Мълчах сега, но ти улавяше мислите и думите ми, които се завихряха като морски бури, за да се стопят в залеза.



Падаща звезда ми подари тази година. Без да я търся. Седях на терасата, погледнах нагоре и ето я. За първи път в живота си виждам падаща звезда, знаеш ли? Четох после, че има значение отдясно ли е или отляво. Отдясно е на хубаво. Моята звезда беше отдясно. Пишеше и че падащите звезди са божествени знаци. Е, някои ангели и архангели явно са държали да ми кажат, че всичко ще бъде наред. Знам, че е наред. Защото съм тук. И ти.

Винаги си тук и ме чакаш да дойда. Когато съм готова и когато имам нужда от теб. Когато ми се приискат смокини за закуска и тарама хайвер с препечени филийки за вечеря. С чаша розе. Като любовник, който е верен и топъл, хваща ръката ми и ме придърпва към себе си. За още ендорфини.



Нашата красива история, Созопол, има начало, но няма край. Облягам се на теб, вдишвам те, синьото ти целува очите ми и сърцето ми е пак леко като най-фина дантела. Поне за един изгрев време.

Снимах те много, отнесох те с мен. Чакай ме, ще се върна. Обичам те.



Текст и снимки: Деси Найденова

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Конвертируем тренч Karl Lagerfeld

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска рокля Trendyol

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата
Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

„Всеки може да се облече в бляскави дрехи. Интригуващото е това, което носят хората през останалите дни.“ – Алекзандър Уанг

Ако сте пропуснали
Най-четени