Антоанета Рамджулска и изкуството да създаваш бижута от всичко

x


Рамджулска е фамилия, която едва ли бихте подминали с лека ръка. Съществувала е още в древността под формата Рамджули, която пък вдъхновява днешната ни героиня за името на нейния бранд Ramjuly. Той пък се ражда в Амстердам, под вещото ръководство на Антоанета Рамджулска и дъщеря ѝ. Двете работят заедно от няколко години и внимателно обмислят всяка колекция. Защото всичко, което създават, е плод на неукротимо въображение и щури идеи.Характерно за Вашите бижута е, че са изработени от много и различни материали. Кои са най-абстрактните?

Работя, мисля, проектирам, скицирам нови идеи, избирам най-доброто и го създавам. Правя това, което ме провокира. Това, което ми е интересно. Това, от което съм видяла, че мога да създам нова форма. Идеите са навсякъде, стига човек да може да ги види. Имам брошки-джобове, чаени колиета, в момента работя с дърво Ако човек работи само с благородни метали, той се ограничава. Аз оставям фантазията си да полети.Имате ли си любим аксесоар?

Любимият ми аксесоар е този, който току-що съм завършила. Сега това са брошки от дърво и галванопластика, които в момента са на изложба в галерия „Папийон” във Варна. Те бяха предизвикателство за една колекция за марката KNAPP. Любопитно е обаче, че съм правила дървени бижута още преди 20 години. Последните са интерпретация на нещо средно между животни и растения, някакъв успореден свят се получи, който е много интересен и пасна страхотно на колекцията. Най-последното, което също ми е любимо, е едно колие от кутии за бижута. Напоследък ме интересува не само естетическата част на един аксесоар, но и неговата функция. Преди няколко години дори получих награда от „Съюза на художниците” за едни брошки-джобове, защото темата беше „Брошката като…”. И аз реших да помисля за практическото ѝ приложение.

 Ако приемем, че изборът на аксесоари изразява стилът на една жена, нейната индивидуалност, нейният характер, какви са тогава жените, които носят Вашите бижута?

Жените, които носят Ramjuly, са се докоснали до мен. Те са избрали бижутата специално, понеже си приличаме по нещо: искаме да сме различни, уникални. Търсим оригиналност, която да ни отличи от тълпата. Много често моите аксесоари носят хора на изкуството, които търсят изява „извън рамката”.Творите по свои собствени правила и не следвате тенденции?

Тенденциите се променят, технологиите се променят, естетиката се променя. Аз се променям. Средствата да изразиш себе си са неограничени, затова използвам различни материали, чието комбиниране ми дава възможност за нови форми. Именно играта с тях създава моите бижута.Има ли според вас засължителни аксесоари, които всяка дама трябва да притежава?

Няма нищо задължително в тоя свят. Един аксесоар може да допълни една личност, може да ѝ придаде характер. По едно бижу можеш да познаеш кой стои пред теб. Жената избира това, което ще я накара да се чувства по-красива, което ще допринесе за самочувствието ѝ.Какво да очакваме от Вас за вбъдеще?

Предстои ми изложба, но ще я направя тогава, когато съм готова. Обмислям една тема, която е доста любопитна. Мисля и за интериорен дизайн, не се ограничавам само с бижута. Искам да изненадам приятелите си с произведения, които не са виждали досега. Идеите са навсякъде, само човек трябва да може да ги види.Интервю: Станислава Добрева

Снимки: Антоанета Рамджулска

Вижте още:

Време е за мода! Добре дошли в Социалния клуб на ТINĀ!

Lena-Lena: „Сексапилът няма календар или часовник”

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Елегантността се крие в простотата…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ