Даян Кийтън: връзката между Уди Алън и Ал Пачино

x

 


„Ето какво научих. Сега скоро ще стане Някога. Някога не може никога да стане Сега. Не можем да запазим миналото, нито да разгадаем загадката на любовта. Но според мен си струва да се опита.”

Тя е живяла с Уди Алън, Уорън Бийти и Ал Пачино. Тя е звездата на „Кръстникът” и „Ани Хол”, а последният ѝ носи „Оскар” за най-добра актриса. Прави филмовия си дебют през 1970 година, а днес, на 5 януари, празнува 69-ия си рожден ден. Тя е Даян Кийтън.На 19-годишна възраст напуска колежа, сбогува се с родната Калифорния и заминава за Ню Йорк. Започва да играе на Бродуей в мюзикъла „Коса” и е част от него 9 месеца. Участието ѝ е белязано от два ярки спомена: първият е, че тя е единствената актриса, която отказва да се съблече гола на сцената, а вторият: че преди всяко представление актьорите получават витамини, за които по-късно разбира, че всъщност са метамфетамини.

С Уди Алън се запознава през 1969 година, когато той поставя на Бродуей постановката „Изсвири го още веднъж, Сам”. Двамата започват връзка, която продължава 5 години. През 1972 година популярният режисьор започва да снима половинката си в своите филми: „Любов и смърт”, „Ани Хол”, „Интериори”, „Манхатън”.


 

 


„Ани Хол” получава 5 номинации за „Оскар”. Печели 4 от тях – за режисура, сценарий, най-добър филм и най-добра актриса. Алън е не само режисьор на лентата, но и главен актьор в нея. А историята разглежда през филмова призма любовната драма между него и Кийтън.

Следващата връзка на Даян е с Уорън Бийти. Снима се в неговия филм „Красные“, а резултатът отново е номинация за „Оскар”.


 

 


Внимание предизвикват отношенията на актрисата с Ал Пачино. Двамата имат връзка десетина години, но непрекъснати раздели съпътстват приказката им. Запознават се на снимачната площадка на „Кръстникът”, а любовта им се заражда в края на 70-те години. По време на снимките на последната част обаче Даян разбира, че асистентката му е бременна от него. И през 1989 година историята приключва.

Две години по-рано, след дълга пауза, Кийтън отново се снима във филм на Уди Алън: „Радио дни”. През 1993 година се появява в криминалната му лента „Мистериозно убийство в Манхатън”.


 

 


През 1987 година актрисата прави режисьорския си дебют с документалната лента „Небеса”. По-късно нейно дело е един от епизодите на сериала „Туийн Пикс”, а през 1995 година снима драмата Unstrung Heroes. 2000 година идва с комедията „Развален телефон”, която също е нейно дело и в която тя самата влиза в една от главните роли.

Даян Кийтън така и не създава пълноценно семейство, но това не ѝ пречи да осинови две деца. Преди да навърши 50 години става майка на дъщеря си Декстър, а по-късно и на сина си Дюк. И споделя за майчинството: „Съжалявам, но това е по-хубаво от всички фантазии на любовта. Това е истинската любов. Това е най-хубавото нещо на света.”

Текст: Станислава Добрева

Снимки: Press

Вижте още:

Джъд Лоу – връзката между класическите романи и Холивуд

Стивън Спилбърг: Четири десетилетия в киното и няколко награди „Оскар”

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Къса рокля с колан от GIVENCHY

Къса рокля с колан от GIVENCHY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блейзер от Max Mara

Блейзер от Max Mara Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожена чанта от LOEWE

Кожена чанта от LOEWE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени сандали от BOTTEGA VENETA

Кожени сандали от BOTTEGA VENETA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

„Модата е това, което дизайнерите ви предлагат четири пъти годишно. А стилът е това, което избирате.“

Ако сте пропуснали
Най-четени