Лара Фабиан – певицата от ново измерение

x

„Когато си щастлив чуваш музиката, а когато си тъжен разбираш текстовете” – това си пишехме като деца в лексиконите, харесвайки вероятно повече словореда, отколкото смисъла. После пораснахме – смеехме се, плачехме, прегръщахме, обичахме, отричахме, разбиваха сърцата ни, пеехме през сълзи, плачехме от щастие… и между всички тези емоции ни съпътстваше един глас, който е трудно да не разпознаеш. Този на Лара Фабиан! Тя е певицата, на фона на чийто песни танцувахме, а понякога и тъгувахме. Всъщност и днес го правим,  племенниците и дъщерите ни също (ще) го правят…, защото Лара е урок, от онези най-ценните, които научаваш с порастването. Тя е изпълнителят,  доказал ни, че да плачеш не винаги означава, че си слаб и уязвим, а просто че тъгуваш. Истински.


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Lara Fabian (@larafabianofficial) на


Да отгледаш талант

Лара Фабиан е родена на 9 януари 1970 г. в Етербек, Белгия. Истинското й име всъщност е Лара Крокаерт. Собственото е вдъхновено от героиня в романа „Доктор Живаго”, а Фабиан е фамилията на майка й, с която Лара избира да се представя, защото се произнася и помни по-лесно

Първите години от живота си прекарва в слънчева Катания, Сицилия, а по-късно семейството й се установява в Белгия. Когато е едва 5-годишна баща й забелязва нейните гласови способности, докато приглася на радиото в колата. Насърчавайки таланта на дъщеря си, родителите купуват на малката Фабиан първото пиано, когато е само на осем години, по същото време я записват и да учи в Кралската консерватория в Брюксел. Така тя попада в среда, в която черпи вдъхновение от вокални ментори като Барбара Стрейзънд и група Queen. Благодарение на уроците по музика до десетгодишна възраст Лара вече пише, композира и пее собствени песни.

Първите изяви на Фабиан са когато е на около 14 години, тогава баща й, който свири на китара, я придружава в музикални клубове, вярвайки че дъщеря му има нужда само от… публика. Вероятно формулата му за успех е била вярна, защото на 18 години Лара Фабиан е избрана да представя Люксенбург в престижния песенен конкурс Евровизия. Класира се на четвърто място, а първото в същата година е отредено на Селин Дион.


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Lara Fabian (@larafabianofficial) на


Музиката е верният път

Пълнолетна и пред прага на самостоятелния живот Лара си задава въпроса: „Музиката ли е верният път?” и тъй като не намира еднозначен отговор се записва да следва право и детска криминология в Италия. Като план Б, ако евентуално не й провърви на сцената. Да съчетава подобна тежка специалност с музикалната си кариера, обаче се оказва непосилно за младата Фабиан и година по-късно тя прекъсва образованието си, за да се отдаде на голямата си любов… Музиката!

Само на 20 години Фабиан заминава за Монреал, Канада, за да следва мечтата си. Там, заедно с композитора Рик Алисън, с когото се запознава в Белгия, стартират съвместна работа, записвайки нейни авторски песни на френски език. Албумът, който излиза през 1991 г. като финален продукт от тяхното сътрудничество, се радва на широка популярност с продажбата на 100 000 копия. Оттам насетне историята  вероятно е позната и сходна с тази на много други нейни колеги. Следват успех, концерти, десетки разпродадени зали, нови албуми, дуети, награди, отличия, още песни и любов… много, много любов, съпътстваща всичко това! Любов от публиката към Фабиан, и от Фабиан към публиката. Взаимна, споделена, силна, искренна, като текста на най-емблематичната й песен – „Je t’aime“. 

Je t’aime pour toujours

В живота на Лара има  няколко любови, за всяка от които тя казва, че са били „пламенни и щедри”. През 2006 г. се запознава с Жерард Пуличино и връзката им трае седем години, като плод тяхната любов е прекрасната Лу. Скоро след раздялата им в живота на Фабиан се появява друг мъж, който си извоюва специално място в сърцето й. На 43 тя тайно казва заветното „Да!“ на магнетичния италиански фокусник Габриел ди Джорджио, с когото продължават да са щастливи заедно.

Има обаче и един повод, който я кара всеки път да изпява със сълзи песента  „Je t’aime“ и той отново е свързан с мъж. Причина се крие във факта, че най-специалната песен от репертоара й е спомен за внезапната смърт на Грегори Льомаршал. Той умира на 23 години в болница в Париж, след като губи битката с генетично заболяване на дихателните органи, с което се бори през целия си живот.  Лара Фабиан е съсипана от загубата и преминава отвъд предела на силите си. В следващите  няколко години певицата почти изцяло спира да твори, но не и да среща обичта на феновете си.

Из медийното пространство винаги са се носили  противоречиви факти за отношенията между Лара и Грегори. Не можем да потвърдим дали са били много близки приятели, или пък влюбени един в друг, но вярваме, че каквито и да са били техните взаимоотношения, над всичко е стояла любовта – онази не възникващата, за да бъде споделена, а тази, която те кара да пазиш другия. В сърцето си. Завинаги!


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Lara Fabian (@larafabianofficial) на


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Lara Fabian (@larafabianofficial) на


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Kiev 💛

Публикация, споделена от Lara Fabian (@larafabianofficial) на

Текст: Ани Георгиева 

Снимки: Instagram

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бели boyfriend дънки от SAINT LAURENT

Бели boyfriend дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от ALEXANDER MCQUEEN

Чанта от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели сникърси от PRADA

Бели сникърси от PRADA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Гривна от розово злато с диаманти от CHOPARD

Гривна от розово злато с диаманти от CHOPARD Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Пожелаваме ви романтична неделя!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ