Лара Фабиан – певицата от ново измерение

x

„Когато си щастлив чуваш музиката, а когато си тъжен разбираш текстовете” – това си пишехме като деца в лексиконите, харесвайки вероятно повече словореда, отколкото смисъла. После пораснахме – смеехме се, плачехме, прегръщахме, обичахме, отричахме, разбиваха сърцата ни, пеехме през сълзи, плачехме от щастие… и между всички тези емоции ни съпътстваше един глас, който е трудно да не разпознаеш. Този на Лара Фабиан! Тя е певицата, на фона на чийто песни танцувахме, а понякога и тъгувахме. Всъщност и днес го правим,  племенниците и дъщерите ни също (ще) го правят…, защото Лара е урок, от онези най-ценните, които научаваш с порастването. Тя е изпълнителят,  доказал ни, че да плачеш не винаги означава, че си слаб и уязвим, а просто че тъгуваш. Истински.


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Lara Fabian (@larafabianofficial) на


Да отгледаш талант

Лара Фабиан е родена на 9 януари 1970 г. в Етербек, Белгия. Истинското й име всъщност е Лара Крокаерт. Собственото е вдъхновено от героиня в романа „Доктор Живаго”, а Фабиан е фамилията на майка й, с която Лара избира да се представя, защото се произнася и помни по-лесно

Първите години от живота си прекарва в слънчева Катания, Сицилия, а по-късно семейството й се установява в Белгия. Когато е едва 5-годишна баща й забелязва нейните гласови способности, докато приглася на радиото в колата. Насърчавайки таланта на дъщеря си, родителите купуват на малката Фабиан първото пиано, когато е само на осем години, по същото време я записват и да учи в Кралската консерватория в Брюксел. Така тя попада в среда, в която черпи вдъхновение от вокални ментори като Барбара Стрейзънд и група Queen. Благодарение на уроците по музика до десетгодишна възраст Лара вече пише, композира и пее собствени песни.

Първите изяви на Фабиан са когато е на около 14 години, тогава баща й, който свири на китара, я придружава в музикални клубове, вярвайки че дъщеря му има нужда само от… публика. Вероятно формулата му за успех е била вярна, защото на 18 години Лара Фабиан е избрана да представя Люксенбург в престижния песенен конкурс Евровизия. Класира се на четвърто място, а първото в същата година е отредено на Селин Дион.


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Lara Fabian (@larafabianofficial) на


Музиката е верният път

Пълнолетна и пред прага на самостоятелния живот Лара си задава въпроса: „Музиката ли е верният път?” и тъй като не намира еднозначен отговор се записва да следва право и детска криминология в Италия. Като план Б, ако евентуално не й провърви на сцената. Да съчетава подобна тежка специалност с музикалната си кариера, обаче се оказва непосилно за младата Фабиан и година по-късно тя прекъсва образованието си, за да се отдаде на голямата си любов… Музиката!

Само на 20 години Фабиан заминава за Монреал, Канада, за да следва мечтата си. Там, заедно с композитора Рик Алисън, с когото се запознава в Белгия, стартират съвместна работа, записвайки нейни авторски песни на френски език. Албумът, който излиза през 1991 г. като финален продукт от тяхното сътрудничество, се радва на широка популярност с продажбата на 100 000 копия. Оттам насетне историята  вероятно е позната и сходна с тази на много други нейни колеги. Следват успех, концерти, десетки разпродадени зали, нови албуми, дуети, награди, отличия, още песни и любов… много, много любов, съпътстваща всичко това! Любов от публиката към Фабиан, и от Фабиан към публиката. Взаимна, споделена, силна, искренна, като текста на най-емблематичната й песен – „Je t’aime“. 

Je t’aime pour toujours

В живота на Лара има  няколко любови, за всяка от които тя казва, че са били „пламенни и щедри”. През 2006 г. се запознава с Жерард Пуличино и връзката им трае седем години, като плод тяхната любов е прекрасната Лу. Скоро след раздялата им в живота на Фабиан се появява друг мъж, който си извоюва специално място в сърцето й. На 43 тя тайно казва заветното „Да!“ на магнетичния италиански фокусник Габриел ди Джорджио, с когото продължават да са щастливи заедно.

Има обаче и един повод, който я кара всеки път да изпява със сълзи песента  „Je t’aime“ и той отново е свързан с мъж. Причина се крие във факта, че най-специалната песен от репертоара й е спомен за внезапната смърт на Грегори Льомаршал. Той умира на 23 години в болница в Париж, след като губи битката с генетично заболяване на дихателните органи, с което се бори през целия си живот.  Лара Фабиан е съсипана от загубата и преминава отвъд предела на силите си. В следващите  няколко години певицата почти изцяло спира да твори, но не и да среща обичта на феновете си.

Из медийното пространство винаги са се носили  противоречиви факти за отношенията между Лара и Грегори. Не можем да потвърдим дали са били много близки приятели, или пък влюбени един в друг, но вярваме, че каквито и да са били техните взаимоотношения, над всичко е стояла любовта – онази не възникващата, за да бъде споделена, а тази, която те кара да пазиш другия. В сърцето си. Завинаги!


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Lara Fabian (@larafabianofficial) на


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Lara Fabian (@larafabianofficial) на


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Kiev 💛

Публикация, споделена от Lara Fabian (@larafabianofficial) на

Текст: Ани Георгиева 

Снимки: Instagram

 

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Блейзер от SAINT LAURENT

Блейзер от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Boyfriend дънки от DOLCE & GABBANA

Boyfriend дънки от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка черна рокля с кристали от AREA

Малка черна рокля с кристали от AREA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черни боти от MONCLER

Черни боти от MONCLER Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Свободата да изразиш себе си, започва с личния стил.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ