Следващото ви пътешествие може да се появи от книга

x

under-the-tuscan-sun1

 


Как избирате следващото място, което да посетите? По препоръка на приятел? Или по отзиви в интернет? Или от книгите? За последната възможност имаме желание да поговорим днес и да ви напомним за няколко книги, които ще запалят любопитството ви на пътешественик.

Ако по някаква причина сте подминали „Под небето на Тоскана“ от Франсис Мейс, ще ви припомним, че любовта съществува във всякакви форми. А влюбването в място като италианския град е толкова пъстроцветно описано, че да завладее авантюристичния дух на пътуващите.


 

one-year-in-provence

 


Другата книга, която подтиква към незабавна организация на пътуване е увлекателния разказ на Питър Мейл за Прованс и спиращите дъха места, които обхваща световноизвестния регион в Южна Франция. „Една година в Прованс“ и последващите я продължения превръщат областта на Средиземно море в следващата ви мечтана дестинация. Така се случи с нас (но затова ще ви разкажем подробно съвсем скоро).


 

hem_170_02_l

 


И ако една отделна страна ви се струва недостътачна, а предпочитате да изберете целия свят, то „По стъпките на Хемингуей“ на Майкъл Палин, е вашето произведение.

Авторът се опитва да опознае света през очите не великия писател докато пътува през Чикаго, северен Мичиган, Италия, Париж и Испания – спира в Памплона, за да усети духа й извън и по време на световноизвестното надбягване с бикове. Посещава Венеция по време на Карнавала и опитва от заразителната лудост на Фаите във Валенсия – петдневни празненства с множество исторически, религиозни и развлекателни процесии и фойерверки.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Вижте още:

Мадейра – атлантическите „плаващи“ градини на Португалия

Авиньон – фестивален декор по френски

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Къса рокля с колан от GIVENCHY

Къса рокля с колан от GIVENCHY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блейзер от Max Mara

Блейзер от Max Mara Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожена чанта от LOEWE

Кожена чанта от LOEWE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени сандали от BOTTEGA VENETA

Кожени сандали от BOTTEGA VENETA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Най-ценното качество, което може да притежаваме, е собствено чувство за стил!

Ако сте пропуснали
Най-четени