The Sartorialist, който създаде блогът-институция

x

 


Скот Шуман превърна идеята за собствения си моден блог в институция, а всеки човек увлечен по уличния стил знае какво означава The Sartorialist. „Шивачът” се разхожда по улиците на Ню Йорк и света въоръжен с фотоапарат, за да снима хора със забележителен ежедневен стил. Тази идея се разраства с бързи темпове и донася на Скот световна слава, покани за Седмиците на модата в четирите „столици” и живот свързан с много пътувания.

 


 


Напредничавото мислене на Шуман за пръв път превръща модната фотография във форма на блогърство. Позицията, която заема преди да започне да се занимава с това ново начинание е моден консултант. През 2005 година, той напуска, за да се отдаде на отглеждането на дъщеря си. И тогава, този татко за пример решава да взима и фотоапарата на разходките из Ню Йорк.

 


 


Вдъхновението за фотографиите си той намира в хора с диаметрално противоположни социални статуси. Скот снима обикновени работници в работни униформи, мъже и жени с ежедневно облекло, модни дефилета и хора като Карл Лагерфелд. Снимките търсят и откриват нови стилове на отношение към модата. Блогът на Шуман служи като една своеобразна енциклопедия на безкрайно многото лица на модата.

 


 


През 2009 година издателство Penguin публикува антология с неговите снимки, която се продава в тираж над сто хиляди копия. Преведена е и на корейски. Бройките от нея буквално са разграбени за три месеца. Колекции с негови снимки са се превърнали в постоянни изложби в музея „Виктория и Албърт” в Лондон и музея за фотография в Токио.

 


 


Колаборациите на Шуман с известни марки за рекламните им кампании са безброй. Те включват работа с имена като Gap, Verizon, DKNY, Burberry и много дуги. В света на модата, да попаднеш пред обектива на Скот Шуман е привилегия и признание за усет към модата и стила. За това и хората никога на отказват на интересния фотограф да показва лицата им – той ги прави част от модния свят, за да послужат като вдъхновение на онези стотици хиляди фенове, които всеки ден преглеждат блог-а озаглавен с благозвучното The Sartorialist.

текст: Стефи Стоева

снимки: Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка кожена чанта от CHLOÉ

Малка кожена чанта от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели боти от MONCLER

Бели боти от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло с копчета от BALMAIN

Черно поло с копчета от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Животинските принтове като отправна точка за днешния аутфит.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ