The Sartorialist, който създаде блогът-институция

x

 


Скот Шуман превърна идеята за собствения си моден блог в институция, а всеки човек увлечен по уличния стил знае какво означава The Sartorialist. „Шивачът” се разхожда по улиците на Ню Йорк и света въоръжен с фотоапарат, за да снима хора със забележителен ежедневен стил. Тази идея се разраства с бързи темпове и донася на Скот световна слава, покани за Седмиците на модата в четирите „столици” и живот свързан с много пътувания.

 


 


Напредничавото мислене на Шуман за пръв път превръща модната фотография във форма на блогърство. Позицията, която заема преди да започне да се занимава с това ново начинание е моден консултант. През 2005 година, той напуска, за да се отдаде на отглеждането на дъщеря си. И тогава, този татко за пример решава да взима и фотоапарата на разходките из Ню Йорк.

 


 


Вдъхновението за фотографиите си той намира в хора с диаметрално противоположни социални статуси. Скот снима обикновени работници в работни униформи, мъже и жени с ежедневно облекло, модни дефилета и хора като Карл Лагерфелд. Снимките търсят и откриват нови стилове на отношение към модата. Блогът на Шуман служи като една своеобразна енциклопедия на безкрайно многото лица на модата.

 


 


През 2009 година издателство Penguin публикува антология с неговите снимки, която се продава в тираж над сто хиляди копия. Преведена е и на корейски. Бройките от нея буквално са разграбени за три месеца. Колекции с негови снимки са се превърнали в постоянни изложби в музея „Виктория и Албърт” в Лондон и музея за фотография в Токио.

 


 


Колаборациите на Шуман с известни марки за рекламните им кампании са безброй. Те включват работа с имена като Gap, Verizon, DKNY, Burberry и много дуги. В света на модата, да попаднеш пред обектива на Скот Шуман е привилегия и признание за усет към модата и стила. За това и хората никога на отказват на интересния фотограф да показва лицата им – той ги прави част от модния свят, за да послужат като вдъхновение на онези стотици хиляди фенове, които всеки ден преглеждат блог-а озаглавен с благозвучното The Sartorialist.

текст: Стефи Стоева

снимки: Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Заменете малката черна рокля с червена.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ