Банските – картини на ISKRA, или когато изкуството среща модата

x

Една от най-големите сили на изкуството е, че то успява да живее не около, а в ежедневието на хората. Като неделима, съпътстваща част! Променя се спрямо епохите, разбиранията, идеите. Спрямо ритъма на живот!

Днес, изкуството не се ограничава до рамката на платното, то прехвърля граници, надскача фантазии и руши стереотипи. Може да бъде ексцентрично, абстрактно, сюреалистично, авангардно, но винаги е ценено и търсено. А за да остава максимално близо до хората, изкуството си намира и допълнителни полета за изява. Организира си тайни срещи с неговата голяма любов – Модата и сетне се повява нещо различно, дръзко, смислено… под формата на дреха, аксесоар или дори само акцент.Именно за една такава среща избрахме да ви разкажем днес. Тя е много специална, защото е между картини и… бански. Картините са дело на дизайнера-художник Искра Георгиева, създател на българския бранд за изкуство, бижута и мода ISKRA. В колекцията от бански костюми и аксесоари картините не просто оживяват, а буквално заживяват свой живот – различен, индивидуален и изключително стилен.


Бански „Angels Smile“


Новата колекция на ISKRA  е специална и по още един повод – тя няма да има сезонни версии, ще бъде постоянна, но е толкова разнообразна, че определено скоро няма да ни омръзне. Вярваме, че и на вас!

Върху дизайнерските модели бански костюми откриваме авторските картини „Shhh…”, „Madness no Limit”, „Lion Fish”, „I don’t see”,  „Angel smile”, „Zebra Fish”. Всяка от тях е специална, носи послание, има история, която си заслужава да бъде разказана и чута.


Бански „Zebra Fish“


„Shhh…” например е създадена по книга и от книга. „Madness no Limit“ цели да провокира всички лудости и емоции, както и присъщите на жената чувства. „I don’t see“ отправя посланието, че всички ние в различни ситуации затваряме очите си, най-често повлияни от чувства и емоции и е важно дали в този момент отваряме душата си. „Angel smile“ е създадена, за да бъде асоциирана с позитивни чувства, които карат хората да се усмихват. А „Zebra Fish“ и „Lion Fish“, както подсказват имената им, са вдъхновени от подводния свят и пресъздават неговото съвършенство. Изборът определено е труден, а дори не сме свършили…


Бански „Shhh…”


Бански „Pearls and spike”


В колекцията се открояват и бански с бижута и камъни. Но не обикновени бижута – в тази колекция нищо не е обикновено и всеки елемент е наситен със смисъл и послание. Моделът „Pearls and spike” е вдъхновен от бижутата на Iskra и най-вече от перлите, които винаги присъстват в колекциите на дизайнера. „Golden Kathy” и „Metallic Lucy”  са допълнени изящно от бижута  и кристали Сваровски.


Бански „Golden Kathy“


Сред феерията от  дизайнерски принтове и камъни се открояват и няколко животни – панда, прасе и куче. Те не са никак случайно там и всяко от тях също има своята история.  Банският „Panda“ е олицетворение на един много личен спомен – плюшена играчка панда, подарена на дизайнера от нейния син. Пандата върху банските обаче е изключително специална и по още една причина – тя е с колие от червени кристали, които са акцент в колекцията от бански костюми.


Бански „Panda“


“Miss Piggy 2019” и “Mr Pig 2019” са както подсказват имената им дамски и мъжки бански костюми, вдъхновени от китайския символ за 2019-та година – прасето. “Bulldog” пък е създаден специално за любителите на кучета. Този бански няма дамски еквивалент, той е част само от мъжката колекция и представлява принт на куче и кокал.


Дамски и мъжки модел “Miss Piggy 2019” и “Mr Pig 2019”


Бански “Bulldog”


Един от най-специалните бански от колекцията е този, вдъхновен от албум Depeche Mode. Розата – символ на един от най- емблематичните албуми на групата Violator“ от 1990г. и една от песните на Мартин Гор са акцентите в новата серия бански костюми на ISKRA. Сянката на най-възпяваното цвете в света, нежно се отразява върху дълбоко изрязаните линии на бански „Sweetest Perfection“. Моделът има дълги ленти, завързани на раменете, те падат свободно край тялото и при всяко движение свенливо докосват красивите извивки на женското тяло… а всички погледи се обръщат, за да видят „Sweetest Perfection“.


Бански „The Rose“


Ексклузивната колекция от бански костюми и аксесоари на ISKRA бе изключително професионално представена на Sofia Fashion Week 2019. А финалът на ревюто ни накара да се почувстваме така, сякаш присъстваме на някое от световните ревюта в Париж или Ню Йорк. Причина за това бе запомнящият се блестящ бански костюм, който е ръчно изработен с 2500 кристали Сваровски, всеки от които в различна форма. Изработката на подобна преливаща феерия изисква изключителна прецизност и точно това го прави наистина ценен. Банският – бижу ще бъде публикуван на сайта на марката, като showpiece, но ще има възможност да се поръчва за клиенти. Ние определено сме влюбени в него!


Бански „Crystal Icon“


За да ви доближим максимално до Искра, нейните картини, бански… и всички, което прави ISKRA толкова неповторима ви оставяме в калейдоскопа от снимки. Вярваме, че те могат да кажат и покажат повече отколкото някой е способен да опише с думи…


Бански и кимоно „I don’t see”


Бански „Madness No Limit“

Парео „Angels Smile“

Мъжки бански „Shhh“

Бански „Angel smile”

Бански „Zebra Fish“

Парео „Seald with a kiss“

Бански „Seald with a kiss“

Бански „Seald with a kiss“

Бански „Pearl Smile”

Текст: Ани Георгиева
Снимки: ISKRA Art Gallery

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Къси панталони от BALENCIAGA

Къси панталони от BALENCIAGA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Сако от BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от SAINT LAURENT

Дамска чанта от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла рокля от MATICEVSKI

Бяла рокля от MATICEVSKI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Между два сезона…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ