Liz Martinez – чудото на булчинските рокли от Израел

x


Ако Ливан се превърна в алтернативната мека на висшата мода с имена като Ели Сааб, Зухаир Мурад, Жорж Ази и Асад Уста, то Израел е новата перла на булчинските шедьоври. Неотдавна ви разказахме за Берта Балилти и нейната бляскава модна империя, която гради вече над двадесет години. Днес пък ви срещаме с може би най-младата, но категорично ярка звезда сред топ имената на булчинския небосклон в Израел. Извоювала си мястото сред най-добрите с цената на много, много труд. Нейното име е Лиз Мартинес, едва на 28 години тя вече се радва на свое собствено студио и сплотен екип. Често я наричат модната Пепеляшка и придават приказност на успеха ѝ.

Още като дете прелиства жадно страниците на Vogue в мъничката си стая. Опитва да рисува фантазиите, които заживяват във въображението ѝ, а по-късно и да ги сбъдва под формата на премени за своите кукли. На 18 години мечтите ѝ бавно започват да се трансформират в крехка реалност и Лиз започва да учи мода. Първото ѝ студио, ако дори можем да го наречем така, се помещава в малко пространство в пределите на апартамента на нейната майка. Полека стаичката ѝ отеснява и тя се мести на тавана на жилищната сграда, в която живее. Следващата стъпка е студио в центъра на града, а днес се радва на просторно, но уютно творческо помещение, което споделя със собствения си тийм. Държи да запази всичко под един покрив – дизайна, кроенето, изработката, бродериите, маркетинга и комуникациите, защото вярва, че всички елементи от създаването на една булчинска рокля и сбъдването на мечтата на една бъдеща булка е изключително интимен и персонален процес. Модната ѝ къща продължава да расте и да се развива, а роклите с марка Liz Martinez вече обикалят световните изложения и могат да бъдат открити в доста държави, пръснати на няколко континента.

Още в самото начало Лиз си казва, че успехът за нея е кауза на живот или смърт. Звучи твърде драматично и крайно, но може би тъкмо тази безпределна отдаденост ѝ помага да стъпи толкова бързо на върха. Пътят от малкото кътче в семейния апартамент до собствено дизайнерско студио е показателен за хъса и таланта ѝ. Всъщност няколко снимки на творенията ѝ са ни напълно достатъчни, за да разберем, че пред очите ни стои труда на някой надарен с много красив ум и сръчни ръце.

Роклите ѝ наистина са необикновени и трудно могат да бъдат сравнени с работата на друг неин колега. Страстта, която ѝ носи младостта, и творческият ѝ дух белязват колекциите ѝ със запазен собствен стил – смесица от елегантност и безкомпромисен блясък. Тя вае от скъпоценни материи истински скулптори на женствеността. Наслоява тъкани и бродира цели картини по роклите, с които бъдещи булки ще изживеят достойно най-щастливия ден в живота си.

Лиз се вдъхновява от динамиката на големите градове, от съвършенството на природата и екзотиката на Израел. Като всеки млад човек, чете списания за мода и изкуство и следи последните дефилета на големите играчи като Gucci и Dior. Ние пък със задоволство констатираме, че не усещаме никакво влияние в моделите ѝ от споменатите имена. Което в наши дни е прецедент.

За нея водещо остава да запазим себе си и да се чувстваме комфортно, докато носим пищните дизайни с етикет Liz Martinez.

Дизайнерката избира да заснеме актуалната си колекция на фона на дивната на красота на Лисабон. И ето как Португалия среща Израел за една впечатляваща фотосесия. Оставаме ви насаме с нея.

И тези феноменални рокли!
 Текст: Александра Тошева

Снимки: Liz Martinez

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Стилът говори без думи.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ