Liz Martinez – чудото на булчинските рокли от Израел

x


Ако Ливан се превърна в алтернативната мека на висшата мода с имена като Ели Сааб, Зухаир Мурад, Жорж Ази и Асад Уста, то Израел е новата перла на булчинските шедьоври. Неотдавна ви разказахме за Берта Балилти и нейната бляскава модна империя, която гради вече над двадесет години. Днес пък ви срещаме с може би най-младата, но категорично ярка звезда сред топ имената на булчинския небосклон в Израел. Извоювала си мястото сред най-добрите с цената на много, много труд. Нейното име е Лиз Мартинес, едва на 28 години тя вече се радва на свое собствено студио и сплотен екип. Често я наричат модната Пепеляшка и придават приказност на успеха ѝ.

Още като дете прелиства жадно страниците на Vogue в мъничката си стая. Опитва да рисува фантазиите, които заживяват във въображението ѝ, а по-късно и да ги сбъдва под формата на премени за своите кукли. На 18 години мечтите ѝ бавно започват да се трансформират в крехка реалност и Лиз започва да учи мода. Първото ѝ студио, ако дори можем да го наречем така, се помещава в малко пространство в пределите на апартамента на нейната майка. Полека стаичката ѝ отеснява и тя се мести на тавана на жилищната сграда, в която живее. Следващата стъпка е студио в центъра на града, а днес се радва на просторно, но уютно творческо помещение, което споделя със собствения си тийм. Държи да запази всичко под един покрив – дизайна, кроенето, изработката, бродериите, маркетинга и комуникациите, защото вярва, че всички елементи от създаването на една булчинска рокля и сбъдването на мечтата на една бъдеща булка е изключително интимен и персонален процес. Модната ѝ къща продължава да расте и да се развива, а роклите с марка Liz Martinez вече обикалят световните изложения и могат да бъдат открити в доста държави, пръснати на няколко континента.

Още в самото начало Лиз си казва, че успехът за нея е кауза на живот или смърт. Звучи твърде драматично и крайно, но може би тъкмо тази безпределна отдаденост ѝ помага да стъпи толкова бързо на върха. Пътят от малкото кътче в семейния апартамент до собствено дизайнерско студио е показателен за хъса и таланта ѝ. Всъщност няколко снимки на творенията ѝ са ни напълно достатъчни, за да разберем, че пред очите ни стои труда на някой надарен с много красив ум и сръчни ръце.

Роклите ѝ наистина са необикновени и трудно могат да бъдат сравнени с работата на друг неин колега. Страстта, която ѝ носи младостта, и творческият ѝ дух белязват колекциите ѝ със запазен собствен стил – смесица от елегантност и безкомпромисен блясък. Тя вае от скъпоценни материи истински скулптори на женствеността. Наслоява тъкани и бродира цели картини по роклите, с които бъдещи булки ще изживеят достойно най-щастливия ден в живота си.

Лиз се вдъхновява от динамиката на големите градове, от съвършенството на природата и екзотиката на Израел. Като всеки млад човек, чете списания за мода и изкуство и следи последните дефилета на големите играчи като Gucci и Dior. Ние пък със задоволство констатираме, че не усещаме никакво влияние в моделите ѝ от споменатите имена. Което в наши дни е прецедент.

За нея водещо остава да запазим себе си и да се чувстваме комфортно, докато носим пищните дизайни с етикет Liz Martinez.

Дизайнерката избира да заснеме актуалната си колекция на фона на дивната на красота на Лисабон. И ето как Португалия среща Израел за една впечатляваща фотосесия. Оставаме ви насаме с нея.

И тези феноменални рокли!
 Текст: Александра Тошева

Снимки: Liz Martinez

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С рокля и правилните обувки вторник не е никакво предизвикателство!

Ако сте пропуснали
Най-четени