Из гардероба на лондончанките: 7 зимни вдъхновения от Острова

x

Вероятно всеки е чувал шегите, свързани с английското време. Някои със сигурност са изпитвали и капризите му лично, а на англичаните пък им се налага даже и да съжителстват непрекъснато с него. Преди да решите обаче, че това носи само негативи, съвсем не е така. Променливите и преобладаващо неприятните климатични условия, са успели да направят от местните – експерти по правилно обличане в есенно-зимния сезон. Който между другото в Англия продължава доста по-дълго от сезон, но това е друга тема! Да се върнем на начина на обличане: за никого не е тайна, че щом живакът на термометрите падне се налага да поставим топлината и комфорта като приоритет, пред всичко останало. Как обаче лондончанките успяват да остават винаги стилни, без значение колко пласта дрехи облекат? Истина ли е, че „няма нищо по-хубаво от лошото време”? Или просто хората от Острова са усвоили изкуството да се обличат правилно? На тези и още подобни въпроси даваме отговор с седем зимни тенденции и техния английски прочит…1. Всяко време е подходящо за рокля

Тенденцията: Лондончанките, подобно на жените от всяка друга точка на света, са се убедили, че ако има само една наистина практична и едновременно елегантна дреха, то това е роклята. Роклите са неделима част от летния им стил и задължителен елемент от гардероба през преходните сезони. Ами през зимата? И през зимата ги носят, разбира се! Моделите от машинно плетиво дълго време бяха пленили сърцата им, а неотдавна към тях се присъединиха и роклите тип пуловер. Всъщност не се  изненадваме – този тип рокли съчетават в себе си освен стил и много топлина и удобство, които са особено важни, предвид зимните метеорологични условия на Острова.

Какво точно правят лондончанките?: Избират си макси пуловер или неговата братовчедка – плетената рокля, добавят един (обикновено плътен) чорапогащник и са готови за предизвикателствата, които денят ще им поднесе!2. Плетена (цветна) класика

Тенденцията: Повече от очаквано плетивата присъстват и под най-класическата си форма в гардероба на лондончанките. Като пуловери! След като макси вариантите са превърнати в рокли, то при традиционното си приложение, плетените пуловери не са овърсайз, ами относително къси и вталени, с евентуално разкрояващи се ръкави.

Какво точно правят лондончанките?: Тайната на стилната им зимна визия до голяма степен се крие в цветовете и факта, че англичанките не се притесняват да носят всеки един нюанс от цветния спектър в ежедневието си. Пуловерът може да бъде жълт, зелен, лилав, сив или пък пастелно син… Стига да е едноцветен и да се координира с останалата част от визията им, значи е перфектен!
3. Тартан в ДНК-то, каре по палтото

Тенденцията: Едва ли сте пропуснали факта, че карето успя да покори и този есенно-зимен сезон. За лондончанките обаче, то не е мода или тенденция, ами начин на живот. И буквално, и преносно те израстват с този десен върху и около себе си. И как иначе, след като родината на тартана е именно Шотландия? Освен върху характерните рокли тип сукман и прави поли, лондонските жени са открили и още една дреха, която понася благоприятно симетричните линии, образуващи квадрати – палтото. Ще се изненадата колко много карирана палта може да срещнете из английската столица само в рамките на един ден, та даже и на един час. Просто каре = класика, винаги и под всякаква форма!

Какво точно правят лондончанките?: Макар тартанът да е закодиран в ДНК-то им, англичанките обичат експериментите и си позволяват да „изневерят” на класическото шотландско каре, като добавят максимално количество цветове. Резултатът е повече от добър, а тартанът вярваме, че не се сърди!
4. И още квадратни истории

Тенденцията: Вероятно само палтата съвсем не са достатъчни, защото място на карето, лондончанките са намерили и върху панталоните. Карираните модели напомнят силно на ученически или по-скоро колежански униформи, нещо, което по принцип е характерно за стила на англичаните. Цветовете варират, дължините – също, а моделите са си цяла отделна галактика, която със сигурност винаги предлага нещо ново и различно. Което пък на свой ред е гаранция, че гардеробът на лондончанките макар и сходен, никога не може да бъде еднообразен или пък скучен.

Какво точно правят лондончанките?: В най-обобщен вариант – носят каре! Или не съвсем, защото би било по-правилно да кажем: „Носят панталони с десен на квадратчета”. Да, правилно прочетохте, освен класическите и добре познати линии, които се пресичат, образувайки четириъгълни геометрични фигури, англичанките нямат против да обуват и панталони, върху които квадратите са просто подредени като мозайка. Благодарение на това, остават все така стилни и актуални, но и на известна дистанция от карето (понякога)! Обичаме разнообразието, лондончанките изглежда също…
5. Тропическа фауна в града

Тенденцията: Докато флораланите мотиви и по-специално цветята във всичките си размери и вариации, са отдавна завладели модния свят, то в Англия се оказват далеч по-големи почитатели на фауната, пред флората. На Острова все така обичани и носени продължават да бъдат животинските принтове във всякакви размери и цветове. Дори и през зимата. Всъщност – основно през зимата!

Какво точно правят лондончанките?: Възможно най-лесното –включват отличителната окраска на тигър, леопард или зебра навсякъде, където може да присъства от палтото до аксесоарите. Дали по този начин лондончанките изостават от модните тенденции? Съвсем не! Те просто отдавна не се водят от трендове, а превръщат всичко, което харесат в класика!
6. Гащеризон ли? Не – съвършенство!

Тенденцията: Той е удобен, стилен, съчетава се лесно и колкото е еднакъв, толкова е и различен. Той е гащеризонът или казано по друг начин – голямата, споделена любов на не една и две лондончанки. Господин Комфорт предлага толкова богато разнообразие от дължини, кройки, цветове и десени, че наистина е трудно да не се влюбиш в него. От пръв поглед! Гащеризоните никога не са напускали гардеробите на лондончанките, но тази година успешно се завърнаха като световен тренд, който сме почти убедени, че бе вдъхновен именно от стила на Острова.

Какво точно правят лондончанките?: Възползват се максимално от мултифункционалната дреха и успешно доказват, че тя съвсем не е притежание само за летните и горещи дни. Тъкмо обратното – един кожен гащеризон или пък такъв от деним, предлагат много комфорт и топлина през хладните месеци. Стилът, вярваме че не е нужно да коментираме, той така или иначе върви ръка за ръка с гащеризоните!
7. Голям шал, големи мечти

Тенденцията: Споменахме вече лошото и често променливо време в Англия, ето го и тайното оръжие на лондончанките, срещу него: Шалове! Широки, дълги, пухкави, обемни, плетени… всякакви! Шаловете са се доказали, като един от най-добрите зимни аксесоари и англичанките се възползват максимално от топлите прегръдки, които те дават. Колкото повече, толкова повече!” – този Мечопуховски закон важи с пълна сила, щом стане дума за шалове и дори може да бъде перефразиран като „Колкото по-голям, толкова по-топъл” или „Колкото повече разнообразие, толкова повече стил!” И двете са верни! И топли.

Какво точно правят лондончанките?: Всъщност нищо особено не правят, просто не излизат без така любимите си зимни шалове. Превръщат ги в пелерини, завързват ги с колан, намятат ги небрежно, върху палтото, избират ги в максимално цветни вариации и… се наслаждават на зимата, обгърнати в обич и уют!
Текст: Ани Георгиева 

Снимки: Pinterest

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени