Пролетен тренд: 70-те години и носталгията по изгубеното време

x


 

Върнахме се четири десетилетия назад. Причината е модна и пълна с ретро романтика – първата и най-широко застъпена тенденция за пролет-лято – 70-те години и носталгията по изгубеното време. Най-голяма еуфория тези пролет и лято ще предизвика завръщането ни в миналото, защото предстои да повторим по нов и уникален начин топлите сезони на 70-те години и тяхната магия.

 


 

 


 

Машината на времето се оказаха дизайнерите, които сякаш се бяха уговорили да черпят вдъхновението си от тази изминала епоха, останала в спомените на няколко поколения като време, носещо прекрасно очарование и много спомени. Най-очевидните прилики със 70-те години се забелязаха при Gucci, Prada, Emilio Pucci, Alberta Ferretti, Paul & Joe. Някои от тоалетите са стилни тълкувания на хипи стила. Други носят по-спортна нотка. Почти навсякъде се забелязват флоралните мотиви като основен принт. Ресните и кожата присъстват почти във всички предложения, докоснали се до 70-те години.

 


 

 


 

Това не е първата толкова силна ретро вълна, която ще поеме своя победоносен поход по улиците на града. През 2011 година се случи нещо подобно в много от представените колекции, а през годините често повтарящи се са А-образните силуети, ресните като акцент, чарлстонът или широките панталони и всякакви други ретро символи. Сред дизайнерите и модни къщи, които често използват за вдъхновение различните десетилетия на XX век, са Том Форд, Louis Vuitton, Saint Laurent. А заключението: всеки дизайнер има собствена концепция за това как изглежда носталгията по отминалите времена, а на нас ни харесва да я виждаме сезон след сезон.

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още: 

Най-доброто от Милано – среща през 70-те

Хипи стилът като част от модното наследство на миналия век. Носим го и днес!

Бохо-шик – стилът, създаден от свободната мисъл на едно поколение творци

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Кожена чанта Le Grand Chiquito – JACQUEMUS

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Облечете зимата в елегантност.

Ако сте пропуснали
Най-четени