Различният уличен стил на Русия

x

Стрийт стайл тенденциите са онези, които диктуват модата. Казвали сме го много пъти — звездите на уличната мода могат да превърнат и най-забравения аксесоар в истински хит. Не се изисква много, просто трябва да го облекат и да се отправят към някоя от модните седмици. Фотографите са на пост и са гладни за нещо различно и обикновено. След като приключи и седмицата на модата в Париж, модните радари се прехвърлиха към Москва. И ако искаме нестандартна, особена и характерна мода, намираме я точно по московските улици. 

Трябва да признаем, че някои от ревютата и дори от звездите на стрийт стайла се препокриваха и повтаряха като визии. Много пъти липсваше личен почерк, акцент, подходящ завършек. Да не говорим за скандала с новия CELINE, който разтресе модния свят. Като че ли модата леко се измаря, задъхва, крепи се все повече на миналото.

Но това е в Европа. В Русия е съвсем друго. Там тенденциите от Лондон, Милано, Париж и Ню Йорк са пречупени по възможно най-въздействащ и характерен начин. Анцуг с тигрово палто с косъм? В Москва може. Официална пола със спортно горнище? Разрешено е. Червени лачени ботуши? Също. Панталон на ресни? Превръщате се в модна икона.

Изключително много ни допада смелостта и експериментите на руската мода. Защото стрийт стайла е именно за това, да служи за вдъхновение, идеи, да усмихва и да предизвиква. Липсваха ни провокации, липсваше ни нещо, за което да се хванем. В московския стрийт стайл няма да откриете много блясък като в Милано, нито пък перфектния парижански шик, но ще попаднете на нещо друго. На нов свят, за който тепърва ще се говори. Който ще ражда тренд след тренд и ще подписва всеки аутфит със собствения си подпис. Без значение дали ни допада или не, важното е, че ни кара да се обърнем на улицата, да извадим телефон, да го запечатаме. Не е ли именно модата начин, по който да прекарваме моментите приятно? В Москва се получава. Определено.


Текст: Теа Николова

Снимки: Vogue, Style du Monde

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петък води със себе си  дълъг уикенд, но и доза есенно лошо време. Първото все пак още…

Ако сте пропуснали
Най-четени