Завързани истории – вратовръзката през есента и зимата

x

„Когато бях ученичка, винаги се обличах като мъж. Обичах да нося вратовръзка и риза и винаги носех костюми. Ани Ленъкс беше моят герой.“ – Кейт Бланшет

Днешният ни герой ще бъде една неизменна част от мъжкото облекло векове наред – вратовръзката. Не защото ще обяснявам колко много елементи от мъжкия гардероб сте усвоили, а защото тя е един от основните играчи за есента и зимата. Като се замисля ми е трудно да се сетя за образец от мъжкия гардероб, който да не е мигрирал и да не се е заселил във вашата визия. При това успешно, което е гарантирано от следващото ниво на еволюционно развитие. Отдавна сме влезли в ерата, в която разделянето на облеклото на мъжко и дамско се смята за морално остаряло. Стереотипите на модните кодове на пола имат все по-малко значение. Ако през 20-те години на миналия век жена в костюм с вратовръзка се е приемало за скандално и е пряко обвързано с еманципацията, то през същите години на този век не предизвиква обществен скандал. Все пак този образец все още се разчита като знак за сила на феминизма. А що се отнася до вратовръзката, тя е била в полезрението и на принцеси, и на звезди от музикалната сцена. 

View this post on Instagram

 

A post shared by Annie Lennox (@officialannielennox)


Дали е случайно, че за есента и зимата дизайнерите отново завързват възлите на вратовръзката? Не мисля, а и факт е, че този на пръв поглед скучен артикул притежава множество варианти в и извън рамките на феминизма. Сега е момента да се потопим във формата и колорита на иначе мъжката вратовръзка. Тя намигва и към препи стила – герой, с когото вече ви запознах, но по същество.

Louis Vuitton


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)


Никола Гескер включва вратовръзката като един от главните акценти в една младежка и еклектична колекция. Такава, която черпи вдъхновение от различни епохи и стилове като прави все по-незабележима границата между половете. Вратовръзките в нея са в златната среда, като ширина, но определено са с романтичен характер. Те са в меки топли цветове и на флорални мотиви. Преобладаващите нюанси на жълто в тях се асоциират с оптимизъм, увереност и творческа нагласа – все елементи, от които се нуждаем.

GucciАлесандро Микеле – царят на миксовете също попадна в плен на възела на вратовръзките. При него обаче те се открояват като категоричен минималистичен акцент в черно, който балансира характерната за дизайнера еуфория от цветове, десени и форми. Тесни и с малък възел – такива каквито бяха на гребена на вълната в зората на Beatles. Добър пример за лаконичен, но категоричен акцент, ако сте фенове на бъбривата визия – това е работеща стратегия, която не е за пренебрегване.

SportmaxТук вариациите са много и като модели, доста далече от обичайните разбирания за спорт, и като варианти на вратовръзката. От секси бодита с дълги палта, до костюми с екстремни рамене, във вариант с права пола или 7/8 панталон. Влизайки в офис посоката на работещо момиче трябва да се отбележи, че вратовръзките са едноцветни и отново тънки. Впечатление прави скучният сам по себе си черен вариант, чийто възел е в златисто, което намигва минималистично към ретро брошките. Едноцветните варианти на иначе мъжкия аксесоар са в женствено червено и розово. Достатъчно да придаде нужната емоция характерна за вас дамите дори към „лишеното от характер“ сиво сако и черна риза.

Ralph Lauren


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ralph Lauren (@ralphlauren)


Видно е, мъжката вратовръзка отново дефилира на дамският подиум в една нова глава от модната история. А всяко ново начало се нуждае от… нова бяла страница. В това е обеден и ни убеждава класикът на американската мода Ралф Лорън. Неговата бяла вратовръзка сякаш зададе посоката на тази тенденция, а отправната точка е черен топ с гол гръб, без ръкави и с класическа яка на риза. Работата на дизайнера с комбинирането и баланса на черното и бялото е съществена част от творческия му почерк. Вероятно това е и причината в колекцията за сезона да присъства и чисто черна вратовръзка, и такава с бели точки и брошка.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ralph Lauren (@ralphlauren)


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ralph Lauren (@ralphlauren)


Независимо къде ще добавите вратовръзката в офис облеклото или в клубна версия бъдете уверени, че тя е най-категоричният и сигурен начин да изразите характер. Нейното присъствие се разчита като ПРИТЕЖАВАМ СИЛАТА АЗ ДА ВОДЯ ИГРАТА И НА РАБОТНИЯ, И НА ЛЮБОВНИЯ ФРОНТ. Завържете сюжета и изградете своята собствена фабула на бойното поле на личния стил. Не е трудно с правилните вратовръзки!Текст: Константин Стойнов

Снимки:Getty/ Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кожени обувки на висок ток TOM FORD

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от кашмир KHAITE

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки от FRAME

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер тип поло THE ROW

Пуловер тип поло THE ROW Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Уверени в градската джунгла.

Ако сте пропуснали
Най-четени