Големи идеи за малко пари

x


Ако в обзавеждането по-трудно се постига добър резултат с нисък бюджет, то при градината това е напълно възможно. Трябва само повече находчивост, добри идеи и най-важното – упорит труд. Няколко са правилата за декориране на градината, с които дори на пръв поглед безинтересни съдове и растения могат да се превърнат в акцент.Първото правило е повторяемост – един елемент сам по себе си може да не въздейства, но повторен няколко пъти вече е ефектен.

Второто правило е на изненадата – предмети, които сме свикнали да виждаме в определен контекст и с определена употреба, използвани на друго място веднага звучат оригинално – например пластмасови бутилки или европалета, превърнати в саксии.

Третото правило е цвят – той е ключов за една градина. И докато на други места не можем да си позволим максимата „колкото повече, толкова повече“, тук този принцип е напълно уместен.

 Сред най-подходящите растения са тези, които са с интересна, богата текстура на листата или цъфтят по-дълго време през годината. Както във всичко, и в цветята има мода – в момента най-актуални са кулинарните билки, лавандулата и растения със ситни цветчета. Важно е видът на цветята да бъде подбран според условия  – слънчево, полусянка, сянка, влажно, сухо.

Дотук добре. Лошата новина е, че повечето ефектни декоративни цветни кътове са мимолетни, защото са от едногодишни растения. Дори да са всесезонни, те се нуждаят от постоянни грижи. Така че, запретнете ръкави.

текст: Антоанета Бава

снимки: press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петък е, личи си по усмивките.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ