Как да разполагаме огледалата в дома си според съветите на Фън Шуй

x


Освен за първоначалната си цел да се оглеждаме в тях, огледалата често ни служат като една от най-често употребяваните метафори за живота. Домовете ни са огледала на самите нас, животът ни е отражение на това, което чувстваме, говорим, вярваме. Очите са огледало на душата. Постъпките и делата ни са отражение на самите нас. Горе-долу всичко в живота, или поне философската му част, може да бъде сведено до огледалата и тяхната функция да отразяват.

Във Фън Шуй учението огледалата са силно натоварени със символика и сила. Те могат да уголемяват предметите, досущ като лупи, внасят енергия и имат свойството да променят пространствата драматично, дори радикално. Огледалата удвояват нещата и се смятат за „вълшебното хапче“ в усвояването на малки пространства, на които им липсва енергия.

Според Фън Шуй има много начини за това как да извлечете най-добрите ползи от огледалата у дома си. Ето част от тях, които смятаме, че са приложими във всеки дом, и не биха попречили на комфорта и уюта в него.

1. Поддържайте огледалата в дома си чисти. Ако поглеждате мръсно огледало всеки ден, то ще отразява тъмни и мрачни мисли у вас.

2. Когато закачате огледалата в дома си, се съобразете с височината на всеки член от домакинството. Това означава, че когато всеки минава пред него, трябва да вижда цялата си глава в него.

3. Никога не поставяйте огледалата в дома си едно срещу друго. Това може да предизвика лошо завихряне на енергията в дома.

4. На коя стена да закачате огледалата? На източната стена означава здраве и семейно щастие. На югоизток означава, че ще ви носи здраве и богатство. На северната стена означава успехи в кариерата и откриване на правилни житейски пътища.

5. На коя стена да не ги закачате? Не се закачат на стената, която гледа към входната врата, или на стените, които са насочени към леглата на хората.

6.  След като сте закачили огледалата според горните изисквания, можете да започнете да ги използвате така, че да ви носят повече усмивки. Ако сте ядосани, можете да застанете пред огледалото, сами със себе си, и на глас да си кажете, че сте щастливи. Запомнете, че всичко, което огледалото „вижда“, се удвоява моментално.

Текст: Стефи Стоева

Снимка: Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Покажете бунтарския си дух с нестандартен деним.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ