Оазис в града

x

 


Ако балконът ви прилича на вехтошарски склад, нямате никакво оправдание. Днес възможностите за разкрасяване на екстериора са много, при това има нискобюджетни решения, които се изпълняват лесно и бързо, без необходимост от професионална намеса.


 


Като начало, погрижете се за настилката – тя е това, което е решаващо за общото впечатление. Не е необходимо да правите тежък ремонт, за да я подмените – може да използвате модулни настилки, които се подреждат като лего и през зимата могат да се прибират. Предлагат се разнообразни типове – дървена скара с различна дебелина на ламелите, имитация на камък, на плочки и т.н.


 


Стените на балкона също често не са в отличен вид – тук на помощ идват бамбуковите рогозки, а защо не и текстил, който може да се опъне по някоя от стените.  Особено красиво решение са саксиите, които се закачват на стената и така скриват някои дребни недостатъци.


 


Первазът, разбира се, може да се оползотвори със сaндъчета с цветя.  По-високи храсти или дори миниатюрни дървета ще скрият неприятната гледка, ако нямате късмет с хубав пейзаж.


 


Идва ред на мебелите – най-добре те да са леки, сгъваеми, за да може лесно да се прибират.  Друг вариант е да са за употреба вън и вътре и през студения сезон да ги ползвате в дневната. Ярките цветове са прост, но ефектен начин за създаване на настроение на балкона.


 


Най-впечатляващо се получава, ако всичко се направи в един, максимум два силни цвята. Декоративните възглавници също са с главна роля за оформяне на пространството. Малки аксесоари като фенери и свещи имат магическо въздействие върху атмосферата.

Всичко обаче започва с желанието и вдъхновението. От там нататък е лесно.

текст: Антоанета Баева

снимки: Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петък е, личи си по усмивките.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ