Огледалце, огледалце…

x

 


Огледалата отдавна не са това, което бяха. Тяхната функция да обслужват суетата и да ни ориентират в актуалния ни външен вид е надхвърлена от нови роли и значения. Огледалата са важен интериорен обект, често акцент, въпреки своята виртуалност и безплътност. Как се постига това – по един прост, но и много сложен начин – с добър дизайн.

 Да започнем от класиката – бароковите огледала съвсем не са отживелица, дори напротив. Почти задължително е да имаш някъде в дома си едно класическо огледало с богата, пищна рамка – в банята, в спалнята, в хола, в коридора. Всъщност, идеята на този тип огледала не е точно утилитарна – те са по-скоро с ролята на картини.

 Друг must have  в огледалата са тези, които се състоят от отделни елементи. Разпаднали се, разпръснати или композирани хармонично, те представляват елегантни пъзели от отразяващи късчета.  Друга вариация на тема „много сме“ е аранжирането на няколко отделни огледала в група, като обикновено се ползват такива в класически стил.

 Огледало на стойка на земята е вечен тренд, който минава през вековете без никакво усилие и перипетии. В урбанистичния ни, затормозен свят, този атрибут на удоволствието и красотата намира своето достойно място като израз на бохемско или аристократично настроение.

 Подпряно на земята голямо огледало – ето това е нещо, което задължително трябва да има всеки загрижен за репутацията си естет.

Дизайнерите напоследък, без въобще да им пука за законите на фън шуй, си позволяват да обличат в огледала цели мебелни композиции. Причината? Така мебелите „олекват“, пространството сякаш се разширява визуално, внася се игра с отраженията и светлината.

Независимо къде са, огледалата сякаш са присъствие от друга вселена.Трябва да ги имаш. Нищо, че не се казваш Алиса и че не възнамеряваш да влезеш в Огледалния свят…

текст: Антоанета Баева

снимки: Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Мини рокля от GUCCI

Мини рокля от GUCCI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Късо яке от ALEXANDER MCQUEEN

Късо яке от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени сникърси от NEW BALANCE

Кожени сникърси от NEW BALANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от мериносова вълна и кашмир от ALTUZARRA

Пуловер от мериносова вълна и кашмир от ALTUZARRA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Деним, топ и сако – предчувствие за уикенд.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ