Лесни идеи как да пуснем светлината в дома

x


Светлината променя духа на пространството. Създава атмосфера и позитивно усещане, дори да е мразовит зимен ден. Достатъчно е малко слънце, отблясъци и простор и настроението се променя. Ако имате нужда от повече светлина и търсите възможностите да я привлечете в дома си, имаме няколко практични идеи.

Огледалата

Поставете огледало в непосредствена близост до прозореца или на срещуположната стена. Когато е в съседство то създава впечатлението за още прозорци в помещението и така светлината в него се удвоява.
Рефлекторни повърхности

Те имат подобна функция като огледалата. Повърхностите им отразяват светлината, влизаща в пространството и я увеличават. За разлика от огледалата могат да се разположат навсякъде из стаята и така ще създадат много по-силно въздействие.
Пуснете светлината

Избягвайте тежки, блокиращи светлината на прозорците. Вместо това заложете на полупрозрачни повърхности. Това ще омекоти влизащата през тях светлина и ще я отразява в стената, разположена точно до прозореца.По-светли тавани

Това е едно от основните правила, когато искате да създадете повече пространство в жилищните зони. Ако белия цвят върху тях не ви допада, можете да изберете няколко нюанса по-светъл тон в същата гама като стените. Ако обаче са тъмни, заложете на хармоничен цвят, който ги допълва и не намалява помещението визуално.Сбогувайте се с тежките завеси

Това не означава, че напълно трябва да махнете всичко, което ви предоставя лично пространство. Важното е завесите ви да не са от прекалено тежките кадифени материи, които изцяло изолират светлината. Вместо това заложете на ленени или памучни.
Светли цветове

Вероятно това правило сте го чували неведнъж. То важи не само за интериора, но е особено важно, когато искате да живеете просторно. Светлите тонове отразяват светлината и създават визуална илюзия за увеличаване. Тъмните – точно обратното.

А и от чисто психологическа гледна точка, натрупването на много тъмни цветове на едно място действа потискащо, макар и съзнателно да не отбелязваме този факт.
Освободете пространство

Прекомерното натрупване на мебели в стаята обикновено смалява пространството и блокира светлината. Преместете ги на поне няколко крачки от прозорците или стъклените врати, за да дадете възможност на светлината да влезе в стаята.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понеделник в летен вариант.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ