Ресторант Condividere: новата Мишлен звезда на Торино

x


Градът е Торино, мястото е гурме ресторантът Condividere, който се намира в сградата Lavazza Nuvola. Благодарение на шеф Федерико Занаси, кулинарният свят е преоткрит, а новата звезда Мишлен, заслужена. Ресторант Condividere отваря врати през 2018 г. със съдействието на Lavazza. Виновник за сценографията е Данте Феретий, а вдъхновението идва от шеф Алберт Адрия. Кулинарните шедьоври и правилното управление са поверни именно на споменатия шеф Федерико Занаси. Но какво е един престижен ресторант без собствен фотограф-гастроном? Точно в тази роля влиза Боб Ното.



Името на ресторант Condividere означава ,,споделяне“, в превод от италиански. Червеното ръководство или Michelin Guide, бе впечатлено от представянето на иновативна вкусова философия и оцени Condividere с една звезда Мишлен. Неформалната кухня на ресторанта е резултат на кулинарно проучване, целящо да възхвали съвършенството на италианските сурови продукти по неангажиращ, приятен и модерен начин. От менюто до обслужването, обстановката и интериора, всичко в Condividere е създадено с цел да пренесе гостите на едно по-приятно и по-уютно място, там, където разговорите не са забранени, а поощрявани. Атмосферата напомня за класическите неделни обеди със семейството и тяхната магия да сплотяват. Подходът е близък до този на споделеното хранене в стил „тапас“ – носи добро настроение на хората, като същевременно остава изящен италиански отпечатък.



Вицепрезидентът на компания Lavazza – Марко Лаваца, не крие ентусиазма си относно отличието. Той разкрива, че амбицията е била водеща при създаването на новото място за срещи и вкусови преживявания. Отворен за експерименти, както и приветстващ нови идеи, ресторантът в Торино поставя фундаменталното измерение на общността пред всичко останало. ,,Жизнено пространство за нашия град, където хората от и извън него, могат да преоткрият своята регионална и национална история, вкусовете на традиционните продукти и усещания, да се срещнат с богатството на италианската кухня под нови форми. Ние сме изключително горди да получим това признание.“ – продължава Марко Лаваца.



Най-важният критерий за получаване на престижната звезда е храната. Всеки продукт, всяка подправка, всяка техника, заедно с качеството, се отбелязват. Въпреки това, цялостната атмосфера в заведението не може да бъде определена само от храната. Времето и нивото на обслужване, виненият лист, чашите, солниците, покривките и подредбата на приборите, осветлението, музиката и дори колко посетители има в салона също се оцняват. Цялостното изживяване – от момента, в който позвъните за резервация до напусканто на ресторанта, е от изключително значение.  Condividere успява да постигне съвършенството само за една година.



„Изключително горд съм да получа тази заветна награда от името на целия екип на Condividere. Това е знак на признателност за ежедневните ни усилия в продължение на повече от една година. Година, в която нашата идея за готвене, базирано на преживяването на храната, на което ни научи визионера Феран Адриа, успя да съчетае гастрономическия опит от най-високо ниво с неформално обслужване и mise en place. Протагонистът в Condividere е не само храната, но и най-важното – клиентелата, която се чувства сякаш е в центъра на нов и нетрадиционен начин на изживяване на фината гастрономия.“ – допълни шеф Федерико Занаси.

Текст: Lavazza/Fashion Inside

Снимки: Lavazza

Още по темата



Коментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Черна рокля от MATICEVSKI

Черна рокля от MATICEVSKI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Панталон от BOTTEGA VENETA

Панталон от BOTTEGA VENETA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MONCLER

Дълъг елек от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от SAINT LAURENT

Пуловер от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

В предпоследния ден от работната седмица се питаме дали има време, което може да попречи на още…

Ако сте пропуснали
Най-четени