Трите анти-телефона на нашето време

x

4e4dd289121e9ff6113f87c1ec61d6e1

 


Промениха ли „умните“ телефони обикновения ни начин на живот? Присъствието им в ежедневието ни понякога е свързано с безкрайната ирония на това, че всъщност, за да имаш социален живот не е нужно да има никой около теб. Един smart-телефон стига за всичко и променя много неща – позата на тялото ни, движението на ръцете, поведението ни онлайн. И замисляли ли сте се колко често пропускате да гледате света в действителност, а вместо това го виждате през екрана на телефона, правейки поредната снимка за Instagram. Днес забравяме за тази лудост и ви показваме три телефона, които могат да изпълняват само една функция – основната си, а именно – позволяват единствено да водите разговори. Трите модела анти-смарт телефони може и да ви харесат, всъщност. Ние сериозно обмисляме това!


 

Punkt-Talk

 


Punkt MP01. Швейцарската технологична компания Punkt основава своя бизнес на това да създава базови дизайни, наистина необходими, но не и ретро продукти. В тях им се включват телефони, часовници с аларми и други необходими за бита на човек неща. В колаборация с британския дизайнер Джаспър Морисън те създават и базовия модел Punkt MP01. Апаратът разполага единствено с функцията да може да се провеждат разговори през него и да се изпращат съобщения. И съответно е създаден от изключително устойчиви  материали и някак странно ни връща назад във времето.


 

The-Light-Phone

 


The Light Phone. Този модел телефон също е контрапункт на всички телефони, познати днес на съвременния човек. Създаден е по дизайн и идея на Joe Hollier и Kaiwei Tang, които са вложили в него огромна доза минимализъм. Батерията му издържа до 20 дни и буквално не прави нищо друго, освен да позволява разговори. Цената му е около 100 щатски долара и… е много красив. Телефонът обаче ще се продава от юни догодина.


 

John-s-Phone

 


John’s Phone. Холандската компания Supermarked забелязва през 2011 година,че пазарът на мобилни устройства се нуждае от нещо по-просто и дори елементарно. Те стигат до решението да създадат въпросния апарат. Идеята е била да се създаде добър и красив модел със съвременен дизайн. И той наистина е такъв, а овен всичко е и функционален – за разговори. А батерията му също издържа до три седмици с едно зареждане – нещо, което в днешно време звучи повече като мит, отколкото като реалност. Има и още едно предимство – работи със абсолютно всички SIM карти по света.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Вижте още:

КАРЛ ЛАГЕРФЕЛД ПРЕДЛАГА НОВО ВИЗУАЛНО ПЪТЕШЕСТВИЕ В ПАРИЖ

В ДОМА НА ЕДИН МИНИМАЛИСТ ОТ ПАРИЖ

 

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Coffee talks

~Coffee talk~

Вероятно поне веднъж сте чували израза: „Твърде много книги, твърде малко време”, или може би самите вие често го изричате…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ