Vitoshka, която ще промени дома ви

x

PANCAKES-VITOSHKA-18


Не, няма правописна грешка. Днес ще говорим за Vitoshka, но не тази, по която обичате да се разхождате обикновено, а една друга, която звучи екзотично, мелодично и малко по френски. Брандът, носещ името на софийския булевард, привлече вниманието ни с умелото съчетание на френски дизайн и български фолклорни мотиви. „Нищо ново“, ще си кажете вие, но сме готови да ви опровергаем, защото колекцията на Жоана Бенатар и Деница Христова е много повече.


kilim blanc laine


„Двете с Жоана сме архитекти и приятелки от студентските години – казва Деница с усмивка – Идеята да създадем нещо заедно обмисляхме от известно време. Дизайнът и декорацията се наложиха от само себе си като продължение на интересите и уменията ни, а желанието да се потопя в „корените“ си също беше узряло в мен – и така се превърна в нашето вдъхновение.“


papeterie vitoshka


Целта на двете е да популяризират богатствата на българските народни изкуства и занаяти като ги впишат в съвременната визия на дизайна. При разработването на елементите, създателите на Vitoshka комбинират фолклорното вдъхновение със съвременни материали и производствени процеси. Заедно с това си поставят и още една цел – да пробудят и подпомогнат запазването на някои от традиционните занаятчийски умения, като ръчното тъкане на килими, например.


affiche coussin et raisin


Vitoshka е само на година и половина, не повече от две, но показва потенциал за развитие, който ще следим отблизо.


Jeravna_4


Името на проекта е избрано в чест на едноименния булевард като символ на нестихващата енергия на постоянно кипящ живот с всичките си заведения, магазини и историята си, той много напомня на „Шан-з-Елизе“. Но и заради звученето на думата, която за французите звучи „източно“ и мелодично и подсказва откъде идва вдъхновението за него.


vitoshka kilim coussins affiche


В момента Жоана и Деница работят по новата, графична „чипровска“ колекция на бранда, която очакваме с интерес. С голяма доза любопитство ще следим и за резултата от сътрудничеството на Vitoshka с едно от новите заведения в Страсбург, в което интериорът ще е с български почерк.


PANCAKES-VITOSHKA-31


Цялата колекция на бранда може да разгледате тук. Сайтът е и онлайн магазин с възможност за доставка до всяка точка по света. Селекция на продуктите може да видите и на vitoshkaeng.bigcartel.com.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Vitoshka

Вижте още: 

Louis Vuitton показва как се строи архитектура на бъдещето

Парти в градината – идеите, с които ще стане по-цветно

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Блейзер от BALMAIN

Блейзер от BALMAIN Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от VALENTINO

Дамска чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Елек от PETER DO

Елек от PETER DO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Игра на принтове.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ