Водопади от светлина

x


„Водопади от светлина“ – това клише в случая е съвсем на място. Светлината от лампите на дизайнера Шерън Марстън наистина сякаш се лее като вода, пръска се като капки роса, вълнува се като море.
За никого няма да е изненада фактът, че тези поетични обекти са дело на бижутер. При това бижутер, който се занимава с мода. Интересна и печеливша комбинация. Шерън започва своята кариера от Middlesex University, където учи дизайн за бижута, а след това и моден дизайн. Интересът й към светлината обаче се ражда докато…снима костюми. Именно тогава тя забелязва начина, по който светлината се отразява и взаимодейства с тъкания найлон и точно този материал става основен в нейната работа.
Експериментите й прерастват в големи интериорни проекти, в които център са осветителните тела, създадени от тези тънки, прозрачни нишки. Работата й е на границата между индустриалния дизайн и занаятчийството, между традиционното и технологичното. Резултатът е драматични, пищни, романтични скулпутрни инсталации, които наподобяват фонтани от светлина и които сякаш са постоянно в движение.

Автор: Антоанета Баева

Снимки: Sharon Marston studio

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Къс панталон от VALENTINO

Къс панталон от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от TOM FORD

Сандали от TOM FORD Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Тениска от BALMAIN

Тениска от BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Яке с пух от MONCLER

Яке с пух от MONCLER Може да купите от тук

Coffee talks

~Coffee talk~

Вероятно поне веднъж сте чували израза: „Твърде много книги, твърде малко време”, или може би самите вие често го изричате…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ