Ciao bellа: Италианките, които си заслужава да следваме в Instagram

x

Не можем да не признаем, че любимата ни социална мрежа е Instagram. Всъщност не само на нас – все повече хора в световен мащаб я предпочитат и с право. Стига да изберете правилно какво или по-точно кого да следвате, ежедневната доза вдъхновение е повече от сигурна. А пък вариантите са безконечни… И в този ред на мисли идва въпросът – кого да следваме? Отговорът не е еднозначен и е строго индивидуален, но според нас и богатият ни опит със социалните мрежи има няколко типа – източници на вдъхновение, които е трудно да ви разочароват. Едни от тях безспорно са италианките! Изненадахме ли ви? Съмняваме се, та нали всичко свързано със страната с форма на ботуш само по себе си е синоним на вдъхновение. Днес избрахме да  ви срещнем, пък макар и само виртуално с пет дами, които определено заслужават нашето и вашето внимание в Instagram. И петте са италианки, но и да не ви го бяхме казали, вярваме, че щяхте сами да се сетите от снимките и толкова характерното им излъчване. Приветствайте всяка от тях с „Ciao, Bella!” и се подгответе за много италиански чар и Dolce Vita…


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Chiara Ferragni (@chiaraferragni) на


Киара Ферани 

Едва ли има почитател на модата, който да не е чувал поне веднъж за блога „The Blonde Salad”. А знаете ли кой го е създал? Модел, дизайнер, моден консултант, една майка и студент в Харвард. Не, това не са петима различни човека. Това е Киара Ферани– една от най-успешните и влиятелни блогъри в световен мащаб. Тя има над 17 милиона последователи в Instagram, а блогът й се посещава от повече от 15 милиона души месечно. И зад всичко това стои една русокоса дама, родена и израснала под жаркото слънце на Италия, за която се съмняваме да не сте чували, още по-малко пък да не сте виждали. Киара Ферани е абсолютен феномен в света на модата и бизнеса и… ако не сте я последвали до момента, то какво чакате!


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Chiara Ferragni (@chiaraferragni) на


Валентина Ферани

Не, фамилията съвсем не ви лъже – Валентина Ферани е най- малката от сестрите Ферани и макар да не е толкова популярна, колкото сестра си – Киара, тя съвсем не живее и работи в сянка. Тъкмо напротив – Вале, както я наричат близките й, има повече от 2,7 милиона последователи в Instagram, които радва с разнообразни снимки. Всичко започва, преди няколко години, когато сестра й Киара я съветва да си създаде профил в Instagram, а неочаквано, но пък напълно заслужено, последователите се трупат буквално за няколко седмици. „Сестра й сама си е създала конкуренция?“ – ще си кажете. Всъщност съвсем не е така, макар снимките им да са сходни – семейни, модни и такива от ваканции, профилите на Киара и Валентина са различни, защото от всеки струи личния почерк на притежателката му. Като бонус, следвайки Валентина Ферани, ще може да виждате и снимки на приятеля й – Лука, който също е моден блогър. Или иначе казано, двамата са очаквано добра комбинация!

И още един бонус: Ако двете сестри Ферани не са ви достатъчни – няма проблем има и трета. Казва се Франческа (колко очаквано за италианка) и освен с пътешествия се занимава още с… дентална медицина! Интересно трио са сестрите Ферани и определено заслужават да ги последвате!


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Valentina Ferragni (@valentinaferragni) на


Вероника Фераро 

Вероника Фераро е синеока блондинка и, както подсказва името, пък и присъствието й в тази статия, е италианка. Тя е моден блогър (колко изненадващо), който често може да видим на почти всяка модна седмица и то далеч не само на тези, провеждащи се в Милано. Ако ли не успеем там – Вероника Фераро често се появява в публикации на Vogue, Marie Claire и Harper’s Bazaar и си сътрудничи с брандове, като Fendi, Louis Vuitton, Dior и Chanel, та определено е трудно да не я забележим. Колкото до Instagram профилът й, той подобно на личния й блог – The Fashion Fruit, има основно модна насоченост, макар че в него намират място и снимки от многобройните пътувания на Фераро, някои от които са  наистина много вдъхновяващи.


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Veronica (@veronicaferraro) на


Мануела Витули

Неуморен пътешественик, писател на свободна практика, мечтател на пълно работно време и създател на дигитално съдържание… така можем да се опитаме да опишем Мануела Витули, но каквото и да кажем, все ще е малко. Инстаграмът й е естествено продължение на нейния блог – Pensieri In Viaggio, който събира на едно място много въображение и стил. Какво да очаквате от снимките й – много флорални рокли, много морско синьо, много пътешествия и много мечти – нейни сбъднати и наши бленувани. Ако трябва да посочим любимата ни пътешестваща италианка, то това със сигурност ще бъде тя! А ако снимките не са ви достатъчни, Мануела Витули има и доста добре развит канал в Youtube, който е една своеобразна съкровищница от нейните пътешествия, събрани в увлекателни видеа. Следвайте я! Само това можем да ви препоръчаме… Следвайте я навсякъде из Интернет, където е възможно!


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от MANUELA VITULLI (@manuelavitulli) на


Валентина Марзуло

Валентина Марзуло е основател на блога The Chic Attitude, който тя сама нарича „виртуалния прозорец, в който спокойно да споделя своята гледна точка за модата”. Определено й се получава, а гледната й точка не само за модата, но и по отношение на дестинации за ваканции,  много, много ни харесва! Поддържането на профил в Instagram също й се отдава не по-малко добре и затова свидетелстват както 404-те хиляди хора, които са избрали да я следват, така и снимките – всяка, от които достойно може да се превърне в корица на списание. Мислите, че преувеличаваме? Ами разгледайте това, което Валентина Марзуло споделя и се убедете сами! Има повече от 2000 вдъхновяващи снимки, между които със сигурност ще се изгубите… да не кажете, че не сме ви предупредили!


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Vᴀʟᴇɴᴛɪɴᴀ Mᴀʀᴢᴜʟʟᴏ (@valentinamarzullo) на


Успяхме ли да ви направим поне за малко  част от обсесията, която наричаме „двойно И” – италианки в Instagram? Ако отговорът е да, то имаме добра новина за вас – с тези пет, макар да са всяка сама по-себе си съвършена, далеч не се изчерпват всички италианки, от чиито профили да не желаете да излезете. Кои са останалите ще ви разкажем скоро, а през това време ще се радваме да ни споделите какво харесвате вие и кого следвате вие в Instagram. Никога не отказваме  нови споделени дози вдъхновение…

Текст: Ани Георгиева 

Снимки: Instagram

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто ЛЕОПАРД

Палто ЛЕОПАРД Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Гащеризон от GIVENCHY

Гащеризон от GIVENCHY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от BALMAIN

Пуловер от BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Гащеризон от BALMAIN

Гащеризон от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Пореден ден, поредна възможност да експериментирате със стила си.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ