5 културни събития и премиери, за които да (си) подарим билети

x

Есента и зимата освен с осезаемо по-ниски температури, ранни залези, аромат на печена тиква, топли пуловери и  промишлени количества горещ шоколад, идва още и с началото на новите театрални, оперни и балетни сезони. Очаквани премиери, любими класики, емблематични представления, неповторими изпълнители и много, много магия, носеща се из въздуха на опери, театри и киносалони – така горе-долу изглежда, звучи и се усеща светът на изкуството.

Неведнъж сме ви споделяли, че билети за театър, балет, опера или кино са интересен, различен, оригинален  и запомнящ се подарък. Какво по-хубаво от това да подариш преживяване, емоция и вълнения? Ами да ги споделиш с някого, как какво! Предлагаме ви нашата селекция с пет наистина добри събития от света на сценичното изкуство, които очакваме с нетърпение и за които си заслужава да си (само)подарите билети!


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от TielmaK (@tielmistique) на


Почти като в Бродуей: Мюзикълът „Клетниците“ 

В началото на последния месец от годината, Софийската опера и балет подготвят голяма изненада за българската публика – премиера. „Е, колко очаквано!” – ще си кажете. И наистина – очаквано е, но и не съвсем. Премиерата е на един от най-известните мюзикали в света – „Клетниците”, при това за първи път на сцената на Софийската опера. Дебютното представяне ще бъде изцяло на български език, със състав, наподобяващ звезден небосклон и мащабни декори. Интересен факт пък е, че макар върху бродуейския мюзикъл да работи изцяло български екип, всичко се случва под дистанционното ръководство на създателя на мюзикъла – Камерън Макинтош. Ама наистина всичко – от детайлите по костюмите, през съвършенството на декорите, та чак до кастинга на изпълнителите, които се е състоял в Лондон. Почти сме сигурни, че резултатът ще бъде феноменален, но ще разберем със сигурност на 06.12.2019 г., когато е първата премиера на мюзикъла.


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Jordan Frost (@frost_jordan) на


Балетни класики на лед

Какво би била една зима без сняг и лед, ами една Коледа без „Лешникотрошачката”? Съвсем в унисон със сезона, в края на ноември и началото на декември две от най-емблематичните класически произведения: „Лебедово езеро” и „Лешникотрошачката” отново стъпват на българска сцена, но… върху кънки за лед. Атрактивната хореография върху лед е изпълнявана от Руския държавен балет на лед, а личният ни опит от предходните години показва, че тяхната игра върху леда граничи със съвършенство.

Още по-добрата новина е, че на приказните сюжети, пищните декори и неповторимата игра на танцьорите, ще могат да се насладят възможно най-много почитатели на балета, тъй като двете постановки ще гостуват на цели шест български града: София, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив и Шумен.


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Patinando e Cantando (@eupatino) на


„Капулети и Монтеки“ – два рода враждуват и пеят

„И до днес светът не знае любов по-чиста и съдба по-клета, от тази на Ромео и Жулиета!”. Чели сте Шекспир, нали? Сигурни сме! Значи знаете, че действието се развива във Верона през XIII век, а фокусът принадлежи на борбата между два враждуващи рода – Монтеки и Капулети, към които принадлежат влюбените Ромео и Жулиета. Или пък не съвсем… Действието се развива сега, през ноември 2019, Монтеки и Капулети все така враждуват (и пеят), но вече  на сцената на Софийската опера.

Не, никой няма намерение да пренаписва една от най-познатите истории в света, искаме единствено да й се насладим. Премиерно на 10 и 14 ноември, под формата на опера с музика на Винченцо Белини.


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Vadim Muntagirov (@vadimmuntagirovofficial) на


Очакваната „Нощ на театрите“

Преди да сте решили, че сме забравили за театъра – не сме. С удоволствие бихме ви препоръчали „Бащата” – емоционален, смислен и много тих спектакъл с Владо Пенев в главната роля, и „Свекърва” – неповторима и сякаш вече малко клиширана комедия, която обаче не оставя публиката да си поеме дъх от смях. Както вероятно ви прави впечатление двете постановки са коренно различни – такъв е и театърът, различен и даващ поводи за размисъл. И „Бащата”, и „Свекърва” сме гледали по няколко пъти и можем да го направим още толкова, препоръчваме ги и на вас. Отидете на театър, заслужава си!

Въпреки горните препоръки, избрахме в центъра да поставим не конкретен театър, ами цяло предстоящо събитие –  Нощта на театрите. Официалната Европейска нощ на театрите тази година ще се отбележи на 16 ноември, театралният маратон обаче започва още на 8 и продължава до 17 ноември, при това в редица български градове. Насладете се на вълшебството, наречено театър…


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Vlado Penev / Владо Пенев (@vladopenev) на


„Малки жени“ и големи очаквания 

За финал оставихме това, заради което трябва да се заредим с най-голямо търпение – филмът „Малки жени”, който ще излезе чак в края на декември. Точно на Коледа ще имаме възможност да се потопим в осмата подред адаптация за голям екран на книгата на Луиза Мей Олкът.  Дали осем филма по една и съща книга не са твърде много? Категорично Не, та  това са „Малки жени” и всеки държал някога книгата в ръцете си, вероятно ще се съгласи, че и след  сто и осем „прочита” сюжета ще е все така различен и винаги интересен. Съдейки по появилите се вече трейлъри, предвкусваме, че историята на сестрите Марч ще ни заведе на едно своеобразно, но и някак по-различно пътуване във времето. За съвременност не може да става и дума, за съвършено уловени детайли, обаче със сигурност. Вече нямаме търпение, а вярваме че и не само ние…


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Fim Comment (@filmcommentmagazine) на

Текст: Ани Георгиева

Снимки: Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Откраднахме ги от мъжкия гардероб.

Ако сте пропуснали
Най-четени