Технoлогиите, които улесняват ежедневието

x

Често се питаме къде е границата в развитието на технологиите и има ли избощо такава. С тяхното напредване все повече се замисляме дали изкуственият интелект може да замени емоционалната интелигентност. Въпреки неизвестността, истината е, че технологиите едновроменно ни помагат, но и могат да вредят. За едно по-добро начало на седмицата, днес предопичитаме да се фокусираме само върху тези, които могат да улеснят живота ни.Да уловиш мига със стил

Ако има една тенденция, която най-накрая започна да се налага все повече и повече, то това е носенето на смарт часовник, който ни позволява да правим и други неща с него, освен да го използваме за проверка на времето и като аксесоар. Обикаляйки по света винаги сме забелязвали колко лесно и бързо става плащането в магазина, чрез собствения ни часовник вместо с карта или кеш. Доскоро това не бе възможно в България, но сега поне тази идеята не ни се стува толкова далечна, а даже е и изпълнима. Но един смарт часовник може да изпълнява и други задачи.  Така например последния модел Apple – Apple Watch Series 5, за който със сигурност сте виждали поне една реклама, никога не заспива благодарение на фукнцията Always-On Retina, което позволява винаги да виждаме часа и циферблата. Следене на сърдечния ритъм и получване на известия за промяната му, следене на нивата на шума и отново информиране, когато децибелите станат опасно високи, вграден GPS, както и водоустойчивост до 50 м, този часовник бива харесван от много мъже и жени и определено има за какво. Както той, така и други смарт часовници произведени от различни компании проследяват активността на притежателя си през целия ден, като го мотивират да изпълнява заложените ежедневни цели що се отнася до спорт и активност. Този тип часовници позволят слушането на музика, провеждането на разговори, достъп до календара ви, изпращане на съобщения и какво ли още не, а разнообразието от модели и цветове е огромно. Истината е, че един такъв часовник би бил верен приятел в забързаното ежедневие на всяка една дама.
Защо да имаш един екран, когато можеш да имаш два?

Може би една от най-големите иновации в технологиите, свързана с лаптопите в последно време, е възможността да имаш и да работиш на лаптоп с два екрана. Тази година Asus представиха моделите ZenBook Duo (UX481) & ZenBook Pro Duo (UX581) именно с два екрана – един основен и един, разположен под него, заемащ част от мястото за клавиатурата. Единият модел е 14-инчов, а другият 15. Asus ZenBook Duo UX481 се предлага само в един цвят – „Celestial Blue“ (небесно синьо) и е с резолюция на първия екран full-HD 1920×1080. Вторият екран е наречен ScreenPad Plus и е с резолюция 1920×515.  Основният екран при ZenBook Pro Duo (UX581) е 4K UHD NanoEdge OLED HDR. Можете да работите на втория екран дори с пръстите си. Идеята за двата екрана е проста – лесното справяне с различни задачи едновременно. Такъв вид лаптоп би бил от полза на дамите, които работят професии свързани с дизайн, илюстрации, направа на видеа, реклами и други, а защо не и просто, за да играете игра или докато пишете репорт?


 

View this post on Instagram

 

A post shared by ASUS (@asus) on


 

View this post on Instagram

 

A post shared by ASUS (@asus) on


Без повече кабели

Къде се крие удобството на слушалките без кабел? Навсякъде! Apple бяха първите, които пуснаха на пазара в България типичните малки безжични слушалки. Huawei и още много други компаниия ги последваха. Удобството на безжичните слушалки е безкрайно. Вече няма да ви се увиват в чантата, а после да губите време, развивайки ги, няма и да се закачат по дрехите ви, както и да развалят прическата ви. Можете да ги ползвате във фитнеса без да ви пречaт докато правите упражненията си, както и докато тичате, танцувате и дори докато просто слушате музика на работното място. Безжичните слушалки могат да бъдат намерени в различен цвят, стил и форма – от кръгли до следващи точната форма на ухото. Цената им също варира, но смятаме, че те определено правят ежедневието ни една идея по-лесно и си заслужават. 

View this post on Instagram

 

A post shared by JACI MARIE ⭐️ (@jacimariesmith) on

Текст: Жана Митева

Снимки: Pinterest/Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Спортно – елегантен  старт на седмицата.

Ако сте пропуснали
Най-четени