На интервю за работа: Какво да питате и защо

x

09-joanna-coles-2.w529.h352

 


Да отидеш на интервю за работа може да се окаже задача, която отнемa голяма част от енергията. Подготовката за всяко едно индивидуално работно място, на което може да ви повикат е специфична. А интервюто не трябва задължително да преминава като кръстосан разпит, при това еднопосочно. Нещо подобно по-скоро може да се окаже неуспешно. И макар нещата невинаги да се получават, както искаме или не винаги да остават в наш контрол, то има какво да направим. Интервюто за работа следва да преминава като дискусия и разговор, вместо като разпит, при който вие целите да се представите най-добре.


 

Answering-hard-questions-during-a-job-interview

 


Дискусията по време на интервю става възможна само, ако вие се чувствате комфортно, познавате своите качества и недостатъци много добре и ако задавате въпроси. Последното може да се окаже решаващо за крайния резултат при кандидатстване за работа. Затова какво точно да питате потенциалните си бъдещи работодатели на интервю за работа?


 

o-WOMAN-JOB-INTERVIEW-facebook

 


В каква посока може да прогресира работата ми на тази позиция? Подобен въпрос предполага, че самите вие имате дългосрочни намерения. Освен това е подходящ за кандидатстване в развиващи се компании и start-up проекти.

Кои са най-големите предизвикателства, пред които ще се изправи човекът, заел тази позиция? Този въпрос показва вашата прямота и откровеност, а също и че прекрасно разбирате, че работата има трудности и не се страхувате от тях.

Колко голям е екипът, с който ще работя? Защото всички знаем, че мечтаната работа може да се окаже кошмар, ако човек не се впише в културата на фирмата. И дори малко и оскъдна, информацията за хората, с които ще работите, може би ви е нужна повече, отколкото подозирате.

Кое е най-хубавото нещо, което може да се случи на един служител в компанията? Този въпрос цели да смекчи разговора и предполага интереси коментари.

И винаги бъдете подготвени с поне един въпрос, който се отнася до актуалното състояние на мястото, в което кандидатствате. Било то последна публикация в медиите или нещо, обявено на корпоративния уебсайт на фирмата. Всичко, което ще покаже на бъдещите ви работодатели, че сте се интересували от компанията, ще ви даде преднина.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Вижте още:

САБОТИРАТЕ ЛИ КАРИЕРАТА СИ САМИ С ТЕЗИ ВРЕДНИ НАВИЦИ?

РЕЦИКЛИРАЙТЕ ИНФОРМАЦИОННИЯ “БОКЛУК“. ПОЛЕЗНО Е!

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Черни обувки на висок ток от SAINT LAURENT

Черни обувки на висок ток от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта тип клъч от VALENTINO

Чанта тип клъч от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси панталони от ALESSANDRA RICH

Къси панталони от ALESSANDRA RICH Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Миди рокля от ALTUZARRA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Летен стил от Дженифър.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ