Неспирният творец или как да повишим креативността

x

Повечето хора смятат, че творчеството често е подчинено на спорадичен прилив на вдъхновение, който се появява изневиделица, трае миг и изчезва без следа за цяла вечност. Оказва се обаче, че всеки черпи от своята краетивност безкрайно. Важното условие да я поддържа „жива“, е да я подхранва системно и целенасочено.

Ако сте сред хората, които имат нужда от постоянен поток от нови идеи, предлагаме на вашето внимание четири стъпки, които да повишат творческия ви потенциал и необичайния подход към работните задачи.Бъдете уверени

Това е модификация на съвета „Отстоявайте себе си“, с уточнението, че в конкретния случай е важно да защитавате индивидуалния си, неповторим поглед към предизвикателствата в работния процес или търсенето на решения за ежедневните задачи.

Отсейте две качества, които ви отличават от другите и ви правят по-продуктивни, и ги култивирайте. Грижете се за тях, развивайте ги и те ще ви се отблагодарят многократно.Забравете за миг ограниченията

За въображението няма граници. Колкото по-свободно оставите съзнанието ви да се рее, толкова по-оригинални ще са вижданията ви и подхода към изграждането на конкретни проекти.

Дори да имате усещането, че сте излезли далеч отвъд границите на възможното, не спирайте. Освобождаването на съзнанието по своеобразен начин разширява кръгозора и ви показва неподозирани възможности за творчество. Дори когато говорим за сериозни мениджърски решения.


 


Бъдете любознателни

Непрестанно изучавайте света, хората, природата, всичко през погледа на любознателно дете. Въодушевлението от новооткритите вълшебства и неизчерпаемостта на източниците на вдъхновение, могат да бъдат прекрасна основа за зараждането на новаторски проекти. Когато се зароди нова идея, отстъпете на крачка встрани и я наблюдавайте. Така ще успеете да я огледате от съвсем нов ъгъл.Водете си записки

Използвайте лист и химикал и записвайте дори най-абсурдните си хрумки. Възможно е девет от тях да не са приложими, но десетата да се окаже идея за милиони. А и последните изследвания потвърждават, че писането на ръка повишава умствения потенциал. Според тях белият лист се оказва предизвикателство и помага на мозъка да се съсредоточи над една конкретна задача, за разлика от писането на компютър, при което разпилява потенциала си към няколко вида възприятия.

И накрая, не позволявайте на рутината да вземе превес. Непрестанно търсете начини да подхранвате нестандартното си виждане и индивидуално светоусещане. В него се крие неподозиран потенциал.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Вижте още:

Между редовете на успеха

Are You LinkedIn и знаете ли как?

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

В понеделник правим магия за лято.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ