Неспирният творец или как да повишим креативността

x

Повечето хора смятат, че творчеството често е подчинено на спорадичен прилив на вдъхновение, който се появява изневиделица, трае миг и изчезва без следа за цяла вечност. Оказва се обаче, че всеки черпи от своята краетивност безкрайно. Важното условие да я поддържа „жива“, е да я подхранва системно и целенасочено.

Ако сте сред хората, които имат нужда от постоянен поток от нови идеи, предлагаме на вашето внимание четири стъпки, които да повишат творческия ви потенциал и необичайния подход към работните задачи.Бъдете уверени

Това е модификация на съвета „Отстоявайте себе си“, с уточнението, че в конкретния случай е важно да защитавате индивидуалния си, неповторим поглед към предизвикателствата в работния процес или търсенето на решения за ежедневните задачи.

Отсейте две качества, които ви отличават от другите и ви правят по-продуктивни, и ги култивирайте. Грижете се за тях, развивайте ги и те ще ви се отблагодарят многократно.Забравете за миг ограниченията

За въображението няма граници. Колкото по-свободно оставите съзнанието ви да се рее, толкова по-оригинални ще са вижданията ви и подхода към изграждането на конкретни проекти.

Дори да имате усещането, че сте излезли далеч отвъд границите на възможното, не спирайте. Освобождаването на съзнанието по своеобразен начин разширява кръгозора и ви показва неподозирани възможности за творчество. Дори когато говорим за сериозни мениджърски решения.


 


Бъдете любознателни

Непрестанно изучавайте света, хората, природата, всичко през погледа на любознателно дете. Въодушевлението от новооткритите вълшебства и неизчерпаемостта на източниците на вдъхновение, могат да бъдат прекрасна основа за зараждането на новаторски проекти. Когато се зароди нова идея, отстъпете на крачка встрани и я наблюдавайте. Така ще успеете да я огледате от съвсем нов ъгъл.Водете си записки

Използвайте лист и химикал и записвайте дори най-абсурдните си хрумки. Възможно е девет от тях да не са приложими, но десетата да се окаже идея за милиони. А и последните изследвания потвърждават, че писането на ръка повишава умствения потенциал. Според тях белият лист се оказва предизвикателство и помага на мозъка да се съсредоточи над една конкретна задача, за разлика от писането на компютър, при което разпилява потенциала си към няколко вида възприятия.

И накрая, не позволявайте на рутината да вземе превес. Непрестанно търсете начини да подхранвате нестандартното си виждане и индивидуално светоусещане. В него се крие неподозиран потенциал.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Вижте още:

Между редовете на успеха

Are You LinkedIn и знаете ли как?

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бял топ, деним и малко Calvin Klein са достатъчни.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ