В името на добрия мениджмънт…

x

 

 


 

Една от най-трудните задачи, пред които се изправя всеки мениджър, е усвояването на баланса. Той придобива много и различни форми – проявява се между работата и личния живот, между приятелските и колегиални отношения в екипа, между личните и професионални чувства, които се влагат в проектите. В момента, в който една от везните започне да се накланя в някоя от посоките, хармонията на работното място започва да се губи. И оттам всичко останало.

Добрият мениджър трябва не само да умее да контролира емоциите си, но и да взема управленски решения, повлияни само и единствено от професионализма му. Но добрият мениджър също е човек и допуска грешки. Кои са някои от тях, вижте в следващите редове.

Поемането на твърде много роли. Шансът да бъдете едновременно отличен мениджър, невероятен специалист по човешки ресурси, прекрасен администратор и дори програмист не е много голям. Вярно е, че не всяка прохождаща компания разполага с капитал, за да наеме нужните професионалисти веднага, но всички знаем народната мъдрост за многото дини. Вършенето на много и различни задължения едновременно не позволяват съсредоточаването върху едно и накрая може да се окаже, че нищо не е направено правилно.

„Микромениджинг”. Ако най-сетне сте намерили нужните служители за всяка длъжност, значи имате време да се съсредоточите върху своята работа. Или не? Ако проверявате под лупа всяко тяхно действие и „се хващате” за най-малкия пропуск, не само създавате напрежение в работната обстановка, но и се разсейвате от вашите задължения. Никой не казва, че не бива да следите работата на екипа си, но не издребнявайте, повтаряйки си, че никой няма да я свърши, както вие бихте могли.

Липса на почивен ден. Наясно сме, че обичате компанията си и искате да дадете всичко от себе си за нея. Но наясно ли сте, че вие също сте човешко същество, което има нужда да освободи ума си и тялото от офисния дух? Ако работите нонстоп, съвсем няма да бъдете толкова продуктивни, колкото очаквате, защото умът ви ще бъде под ежедневно напрежение. Дайте си почивка, сигурни сме, че я заслужавате.

Липса на граница между личен живот и работа. Тази точка е донякъде свързана с предходната. Улавяте ли се колко често проверявате служебната си поща през мобилния телефон, докато сте в почивка, или пък през уикенда? Или как превръщате личните си занимания в работни? Запознавате се с нов човек, например, оказва се, че имате сходно кариерно поприще и вече мислите как бихте работили с него по някакъв начин. Колкото и да е трудно, опитайте се да разделяте двата живота, които водите – този в офиса и този извън него.

Преследвате само парите. Заплатата е фактор, който няма как да бъде пренебрегнат. Но само за пари ли работите? Ако не изпитвате удоволствие от професията си и я практикувате само заради финансовата ѝ част, никога няма да успеете да вложите душата си в нея и тя да ви се отплати за това – не само с валута, но и с отлични кариерни резултати. Казват, че времето е пари. Но то е и още нещо: невъзвръщаемо. Не го губете, защото го имате само веднъж.

Текст: Станислава Добрева

Снимка: Press

Вижте още:

Позитивната сила на критичното мислене

Кога да напуснете работата си? Знаците, за които да бъдете нащрек

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Къси панталони от BALENCIAGA

Къси панталони от BALENCIAGA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Сако от BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от SAINT LAURENT

Дамска чанта от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла рокля от MATICEVSKI

Бяла рокля от MATICEVSKI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

За максимален комфорт в петък, комбинираме деним и дантела.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ